eur:
395.07
usd:
365.52
bux:
65379.62
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

"Elegem lett az MSZP-s fantomtagokból!" - Verbai Lajos nyilatkozott

Verbai Lajos, Kőbánya MSZDP-s támogatással, függetlenként induló polgármesterjelöltje nem kíván később sem visszalépni az MSZP színeiben induló Élő Norbert javára. A pártjából kilépett, ám magát továbbra is elkötelezett baloldalinak tartó politikus a Lánchíd Rádióban pénteken azt mondta: elege lett a MSZP-s fantomtagokból.

A rádió internetes oldalán közzétett interjú szerint Verbai Lajos emlékeztetett arra, hogy nem őt zártak ki a pártból, hanem maga lépett ki még az országgyűlési választások után, ahogy azt korábban előre bejelentette.

A kilépéséhez vezető döntés okai között említette, hogy az elmúlt időszakban tartott tagvíziók során kiderült, hogy több száz, úgynevezett fantomtag van a helyi pártszervezetben. Jelezte: korábban "nem létező" tagok is regisztrálva voltak a pártszervezetben.

Verbai Lajos szerint "ma már talán azt elérte az MSZP", hogy a nevek mögött valódi emberek vannak, ám a pártszervezet életében ők semmilyen módon nem vesznek részt. A politikus szerint ez úgy lehetséges, hogy például a saját vállalkozások dolgozóit léptetik be.

Hozzátette: ezekre a létszámokra hivatkozva szerzik meg a többséget a pártszervezeten belül legtöbbször olyanok, akiknek a kerülethez semmilyen kötődésük nincsen. Ezzel a XII. kerületi Élő Norbertre is utalva jelezte: az így kreált többséggel a helyi szocialistákat rendre leszavazzák.

Mint elmondta, felvetette, hogy a taglétszámbotrányoknak nincsen felelősük, és "ugyanazok az emberek, ugyanolyan módszerekkel irányítják" az MSZP kerületi szervezetét, mint addig.

Közölte: meggyőződése, hogy a baloldalt az MSZP Kőbányán nem tudja megfelelően képviselni, "a szociálisan érzékeny, törődő, emberközeli baloldal eszményét nem tudja megvalósítani".

Verbai Lajos azt is hangoztatta: nem szégyelli szocialista múltját, és úgy látja, inkább az MSZP az, aki a plakátjain egyre kisebb logókat használ és még a vörös színt is kerüli.

Élő Norbert csütörtökön azt mondta az MTI-nek, hogy az MSZP kőbányai képviselőcsoportja kizárta soraiból Verbai Lajos polgármestert. Az MSZP polgármesterjelöltje közölte: azért zárták ki Verbait, mert "félreérthető tájékoztatással szocialista szimpatizánsoktól is elhozta az ajánlószelvényeket".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×