eur:
393.74
usd:
368.47
bux:
66090.6
2024. április 24. szerda György

MSZP: Kizárták a kőbányai polgármestert a párt helyi frakciójából

Az MSZP kőbányai képviselőcsoportja kizárta soraiból Verbai Lajos polgármestert - közölte az MSZP helyi elnöke az MTI-vel csütörtökön. Élő Norbert "Fidesz-bérencnek" nevezte Verbait, aki viszont baloldaliságát régóta bizonyított politikusnak tartja magát.

Élő Norbert - aki a kerület szocialista polgármesterjelöltje - elmondta: Verbai Lajos ugyan már májusban kilépett az MSZP-ből, de saját kérésére továbbra is tagja maradt a frakciónak.

Hozzátette: azért zárták ki Verbait a kőbányai MSZP-frakcióból, mert a polgármester - az MSZDP által támogatott független jelöltként - "félreérthető tájékoztatással szocialista szimpatizánsoktól is elhozta az ajánlószelvényeket".

A szocialista politikus "Fidesz-bérencnek" nevezte Verbai Lajost, aki szerinte már az elmúlt évek során is feltűnően jó kapcsolatot ápolt a Fidesz kőbányai csoportjával.

Verbai Lajos az MTI-hez eljuttatott közleményében a kizárására reagálva azt írta: őt a kőbányaiak jól ismerik és baloldaliságát a helyben élőknek nem kell bizonyítania, mert azt már megtette az elmúlt évtizedekben.

"A kerületi MSZP-nek nem félnie kell attól, hogy van egy megfelelő támogatottságú baloldali jelöltje Kőbányának, hanem támogatnia kellene" - közölte, hozzátéve: Élő Norbert azért fél, mert tapasztalja, hogy a kőbányai baloldaliak ezt jól tudják, és minden befeketítő ügyeskedése ellenére kellő biztatást adnak számára még a helyi MSZP-s körökből is.

A kőbányai polgármester azt írta: "Élő Norbert szerint aki nem budai milliomos, az nem baloldali. Élő, aki a XII. kerületben él, fél évvel ezelőtt talán még azt sem tudta hol van Kőbánya, semmit nem tud a kerületről, az itt élők problémáiról" - vélekedett Verbai Lajos.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×