Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kifogásolja a városmajori kerítés felállítását az LMP

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kerítés helyett parkfelügyelőkkel kellene megoldani a Városmajor közbiztonsági gondjait - mondta az InfoRádiónak Jávor Benedek, a Lehet Más a Politika főpolgármester-jelöltje. Váczi János, a XII. kerületi önkormányzat kabinetfőnöke szerint a városmajori park köré tervezett kerítés és a hozzá kapcsolódó térfigyelő rendszer jelentősen növelheti a terület közbiztonságát.

Sipos Péter, aki Jávor Benedekkel, az LMP főpolgármester-jelöltjével közösen tartotta a tájékoztatót érthetetlennek nevezte, hogy a kerítés miért kerülne 300 millió forintba, ahogy tervezik.

Sipos Péter azon a véleményen volt, hogy a pénz töredékéből megoldható lenne a terület folyamatos őrzése, így az önkormányzat ráadásul karbantarthatná a játékokat, óvhatná a növényzetet és akár további nyilvános WC-ket szerelhetnének fel.

Úgy látja: a döntés inkább arra szolgál, hogy a kerítéssel leválasztanák a park hajléktalanok által belakott részét. Szerinte, ha a kerítés felépül, tovább csökken a környék zöldfelülete, amely 50 év alatt így is 18 hektárról 11 hektárra esett vissza.

Jávor Benedek hangsúlyozta: a fővárosnak sürgős lépéseket kell tennie az ügyben. Az LMP úgy látja, hogy meg kell változtatni a szabályozási környezetet, ugyanis a jelenlegi, a fák és zöldterületek megóvására vonatkozó kormányrendelet nem alkalmas feladata ellátására.

Váczi János, a XII. kerületi önkormányzat kabinetfőnöke azt mondta: a városmajori park köré tervezett kerítés és a hozzá kapcsolódó térfigyelő rendszer jelentősen növelheti a terület közbiztonságát.