eur:
394.25
usd:
369.7
bux:
65209.95
2024. április 19. péntek Emma

Kifogásolja a városmajori kerítés felállítását az LMP

Kerítés helyett parkfelügyelőkkel kellene megoldani a Városmajor közbiztonsági gondjait - mondta az InfoRádiónak Jávor Benedek, a Lehet Más a Politika főpolgármester-jelöltje. Váczi János, a XII. kerületi önkormányzat kabinetfőnöke szerint a városmajori park köré tervezett kerítés és a hozzá kapcsolódó térfigyelő rendszer jelentősen növelheti a terület közbiztonságát.

Sipos Péter, aki Jávor Benedekkel, az LMP főpolgármester-jelöltjével közösen tartotta a tájékoztatót érthetetlennek nevezte, hogy a kerítés miért kerülne 300 millió forintba, ahogy tervezik.

Sipos Péter azon a véleményen volt, hogy a pénz töredékéből megoldható lenne a terület folyamatos őrzése, így az önkormányzat ráadásul karbantarthatná a játékokat, óvhatná a növényzetet és akár további nyilvános WC-ket szerelhetnének fel.

Úgy látja: a döntés inkább arra szolgál, hogy a kerítéssel leválasztanák a park hajléktalanok által belakott részét. Szerinte, ha a kerítés felépül, tovább csökken a környék zöldfelülete, amely 50 év alatt így is 18 hektárról 11 hektárra esett vissza.

Jávor Benedek hangsúlyozta: a fővárosnak sürgős lépéseket kell tennie az ügyben. Az LMP úgy látja, hogy meg kell változtatni a szabályozási környezetet, ugyanis a jelenlegi, a fák és zöldterületek megóvására vonatkozó kormányrendelet nem alkalmas feladata ellátására.

Váczi János, a XII. kerületi önkormányzat kabinetfőnöke azt mondta: a városmajori park köré tervezett kerítés és a hozzá kapcsolódó térfigyelő rendszer jelentősen növelheti a terület közbiztonságát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

Kórházi razziákba kezd a Belügyminisztérium

A magyar kórházakban a következő napoktól mobil ellenőri csoportok jelenhetnek meg, hogy ellenőrizzék, az orvosok és a szakdolgozók munkaidőben valóban jelen vannak-e az egészségügyi intézményekben. A revízió a betegekre is kiterjed, és azt vizsgálják, valóban „az állami finanszírozásnak megfelelően vannak-e az intézményekben elhelyezve”. Az ellenőrzés célja, hogy kiszűrjék azt, hogy az állami egészségügyi dolgozók munkaidőben a magánszektorban maszekolnak – számolt be a Válasz Online saját értesülései alapján.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 16:25
×
×
×
×