eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Jacques Rogge az olimpiáról:" Kevesebb stresszt, több játékot!"

Vidámabb nyári és téli játékokat szeretne Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke. A belga sportdiplomata az első ifjúsági olimpián szerzett tapasztalatok alapján igyekezne olyan irányba terelni a felnőtt versenyzők időnként túlságosan komoly, túl stresszes négyévenkénti találkozóját, hogy abban több legyen a derű.

A NOB-elnök a szingapúri napokat összegezve ugyanakkor kitért rá, hogy egy az egyben nem lehet átültetni a játékosabb versenyformákat a hagyományos olimpiák programjába, mert azok továbbra is a világ legjelentősebb sporteseményei lesznek, s lebonyolításukat nagyon aprólékosan kell előkészíteni.

"A fiatal versenyzők a játékokon kívül nem találkoznak más sportágak képviselőivel, ehhez hozzá kell szokniuk. Az ifjúsági olimpiával a közösségi lét szabályaira is tanítjuk őket - tért vissza értékelésében Rogge a fiatalok csütörtökön záruló olimpiájához. - Fantasztikus nevelő programban részesülnek, melynek keretében egészséges életmódra oktatjuk őket, megismertetjük velük a sérülések megelőzésének, a doppingolás elkerülésének lehetőségeit, illetve azt, hogy miként hozhatják ki magukból a legtöbbet."

Az I. ifjúsági olimpia augusztus 14-én kezdődött, és csütörtökön ér véget. Ez idő alatt 26 sportágban 3600 fiatal sportoló küzd az érmekért, helyezésekért

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×