Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Aki csütörtökön először és utoljára lesz képviselő a Fővárosi Közgyűlésben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fővárosi Közgyűlés egyetlen, csütörtöki ülésén lehet jelen Spaller Endre, a Fidesz-KDNP képviselője, aki a Fővárosi Választási Irodán szerda késő délután átvette megbízólevelét.

Spaller Endre a kormányzati tisztségviselői poszt betöltése miatt lemondott Csallóközi Zoltán helyére ülhet a közgyűlés e ciklusban utolsó csütörtöki ülésén, miután a testület előtt is letette esküjét.

A képviselő azért szerda este vette át megbízólevelét, mert délután négy órakor járt le a mandátumkiadásról hozott határozat elleni jogorvoslati határidő, és senki nem élt jogorvoslattal. Ha valaki jogorvoslattal élt volna, akkor a képviselő úgy kaphatott volna mandátumot néhány nappal később, hogy egyetlen közgyűlési ülésen sem kellett volna megjelennie.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki, a ciklusban utolsó ülésén (a főpolgármesterrel együtt) így mind a 67 képviselő jelen lehet. A leköszönő testület képviselői most utoljára ülnek 67-en a teremben, mert az október 3-án megválasztandó új közgyűlés - az új városvezetővel együtt - már csak 34 tagú lesz. (Az 1990 októberében megalakuló első Fővárosi Közgyűlés még 88 tagú volt, majd 1994-től vált 66+1 tagúvá.)

A közgyűlést ugyan formálisan kétnaposra hirdették meg, ám - a korábbi gyakorlatnak megfelelően - várhatóan még csütörtökön valamennyi napirendi pont végére érnek.