Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Minden kerületben állít polgármesterjelöltet az LMP

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az LMP mind a 23 fővárosi kerületben önálló polgármesterjelöltet állít - jelentette be a jelöltekkel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatóján Jávor Benedek.

A párt főpolgármester-jelöltje a Citadellán rendezett sajtótájékoztatón, ahol az LMP-s polgármesterjelöltek felsorakoztak mögötte, annak a meggyőződésüknek adott hangot, hogy az elmúlt 20 év politikáját követően egyetlen lehetőségük van a szövetségesek keresésére, ha az állampolgárokkal kötnek szövetséget.

Közölte: tőlük várják azt a támogatást, amely megváltoztathatja a politikai élet berendezkedését.

Jávor Benedek úgy fogalmazott, az állampolgároktól várják azt a segítséget, amellyel alapjaiban át tudják alakítani azt a "korrupciótól, politikai-gazdasági összefonódásoktól terhes rendszert, ami az elmúlt 20 évben Budapestet és a kerületeket is jobbára jellemezte".

Ennek érdekében kérte, hogy ajánlószelvényeikkel tegyék lehetővé az indulásukat.

A főpolgármester-jelölt bejelentette, a következő hetekben végig fogja járni mind a 23 kerületet, hogy a helyi polgármesterjelöltekkel közösen tanulmányozhassák a legégetőbb problémákat. Ezekre a civil szervezetekkel és az állampolgárokkal akarnak megoldást keresni - mondta.

Arra a kérdésre, hogy milyen fővárosi eredményt várnak a helyhatósági választásokon, azt felelte, tavasszal 13 százalékot értek el Budapesten és biztos benne, hogy a programjukkal, valamint egy jó kampánnyal jelentősen javítanak ezen. Hozzátette: ő azzal a céllal indult el, hogy nyerjen a főpolgármester-jelölti küzdelemben.

Jávor Benedek egyébként minimumcélként azt fogalmazta meg, hogy megakadályozzák a Fidesz közgyűlési többségét, és a legnagyobb fővárosi frakciót alakítsák.

Szintén kérdésre válaszolva cáfolta azokat a híreket, hogy aktivistáik Kaposváron vagy bárhol máshol fizetnének az ajánlószelvényekért. Hozzátette: ilyen vádakat már a tavaszi kampányban is megfogalmaztak ellenük, és politikai ellenfeleik nem válogatnak a lejáratásukra használt eszközökben.