Így térképezik fel a korrupciót a közszférában

Infostart
2010. augusztus 23. 17:28
Korrupciós térképet készíttet az Állami Számvevőszék. A megvesztegetési kockázatokat megjelenítő első adatsorból év végére készülhet el a térkép - közölte Sántha György osztályvezető.

Decemberben készül el, és 2011 februárjában ismerheti meg a nyilvánosság az Állami Számvevőszék által készíttetett korrupciós térképet - mondta az InfoRádiónak Sántha György osztályvezető. Kiemelte: a modul a közszférában felmért korrupciós jellemzőket elektronikus térképen jeleníti meg.

Az Állami Számvevőszék által a korrupciós kockázatok feltérképezését támogató elektronikus adatfelvevő, feldolgozó és térképi megjelenítő rendszer fejlesztésére kiírt közbeszerzést az InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda Kft. nyerte meg. Feladata a szoftver fejlesztése, telepítése, beüzemelése mellett a rendszer használat oktatása, az üzembe helyezést követően pedig a felhasználói támogatás biztosítása.

Sántha György közölte: önkéntes kérdőív kitöltésével veszik fel az adatokat a közszféra intézményeinél.

A munka az Államreform operatív program (ÁROP) egyik projektjeként került meghirdetésre. Az ÁROP az Európai Szociális Alap által támogatott program, célja az, hogy az igazgatási rendszer teljesítményét és a nyújtott szolgáltatások színvonalát növelje.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást