eur:
395.15
usd:
371
bux:
65118.41
2024. április 19. péntek Emma

Egyórás várakozás Röszkénél

Egyórás várakozás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán a személyforgalomban; ennek oka, hogy a szabadságukról hazatérő vendégmunkások tömegesen jelentkeznek belépésre az országba - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

Szenti Szabolcs szóvivő közlése szerint az átkelőhely teljes kapacitáson működik, jelenleg nyolc sávon léphet be a személyforgalom az országba.

A gyorsabb határátlépés érdekében kerülni Tompa és Tiszasziget felé lehet. Utóbbit magyar és szerb állampolgárok vehetik igénybe naponta 8 és 18 óra között.

A főhadnagy hozzátette: éjszaka nemcsak a forgalommal, hanem a határsértőkkel is volt dolguk a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársainak. A röszkei benzinkút közelében öt koszovói állampolgárt - köztük három gyereket - fogtak el a járőrök. Valamennyien illegálisan érkeztek Magyarországra. Nem sokkal később a település külterületén három másik koszovói férfit fogtak, míg a mórahalmi benzinkúton négy palesztin állampolgárt. A határrendészek az utóbbi határsértők előállítása során a közeli benzinkúton további három palesztin és egy szudáni állampolgárra figyeltek fel.

Az így elfogott tizenhat határsértő közül egy beutazási és tartózkodási tilalom alatt állt, mivel júliusban már próbálkozott a Magyarországra szökéssel, ezért vele szemben büntetőeljárás indult. A többiek őrzött szállásra kerültek az idegenrendészeti eljárás befejezéséig.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×