Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Egyórás várakozás Röszkénél

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyórás várakozás alakult ki a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán a személyforgalomban; ennek oka, hogy a szabadságukról hazatérő vendégmunkások tömegesen jelentkeznek belépésre az országba - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-t.

Szenti Szabolcs szóvivő közlése szerint az átkelőhely teljes kapacitáson működik, jelenleg nyolc sávon léphet be a személyforgalom az országba.

A gyorsabb határátlépés érdekében kerülni Tompa és Tiszasziget felé lehet. Utóbbit magyar és szerb állampolgárok vehetik igénybe naponta 8 és 18 óra között.

A főhadnagy hozzátette: éjszaka nemcsak a forgalommal, hanem a határsértőkkel is volt dolguk a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársainak. A röszkei benzinkút közelében öt koszovói állampolgárt - köztük három gyereket - fogtak el a járőrök. Valamennyien illegálisan érkeztek Magyarországra. Nem sokkal később a település külterületén három másik koszovói férfit fogtak, míg a mórahalmi benzinkúton négy palesztin állampolgárt. A határrendészek az utóbbi határsértők előállítása során a közeli benzinkúton további három palesztin és egy szudáni állampolgárra figyeltek fel.

Az így elfogott tizenhat határsértő közül egy beutazási és tartózkodási tilalom alatt állt, mivel júliusban már próbálkozott a Magyarországra szökéssel, ezért vele szemben büntetőeljárás indult. A többiek őrzött szállásra kerültek az idegenrendészeti eljárás befejezéséig.