eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Már elzárhatók a fiatalkorú bűnözők is

Életbe lépett a közbiztonsági törvénycsomag, amely a szabálysértési törvény mellett több jogszabályt módosít a tulajdon védelmében.

A változtatások lehetőséget adnak a fiatalkorú elkövetők elzárására is. Az ügyek felderítése a jegyzőtől a rendőrséghez kerül, elbírálásukat pedig az erre kijelölt bírósági titkárok is végezhetik. A törvény alapján a tetten ért szabálysértőt is elzárhatják.

150 ezer forintos pénzbüntetést, vagy elzárást kaphat az, aki 20 ezer forintot meg nem haladó értékű lopást, sikkasztást, vagy ekkora összeget meg nem haladó csalást, szándékos rongálást, hűtlen kezelést követ el. Ugyanez lehet a büntetése annak is, aki feloszlatott társadalmi szervezet működésében vesz részt, és nyilvános rendezvényen viseli a szervezet egyenruháját.

Frech Ágnes, a Fővárosi Bíróság büntető kollégiumának vezetője szerint a bíróságoknak nem volt idejük felkészülni a jogszabályváltozásokra, ezért sok helyen a hatályba lépés után nem is lehet azonnal alkalmazni azokat.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×