eur:
394.26
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Ajánlószelvényeket loptak 700 helyen a fővárosban

Tizenegy ajánlószelvény-tolvajt fogtak el a fővárosban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: a gyanúsítottak a levélszekrényekből loptak el ajánlószelvényeket, hogy eladják azokat. Az elmúlt napokban mintegy 700 postaládát törtek fel Budapesten.

A BRFK tájékoztatása szerint egy VIII. kerületi járőr, valamint a térfigyelő szolgálat munkatársai hajnalban jelezték, hogy a Blaha Lujza téri villamosmegállónál hat fiatal kezében vastag köteg fehér borítékot látnak.

Az igazoltatáskor választási ajánlószelvényeket találtak náluk. Az adatok szerint a szelvények és az értesítők az V., a VII., a IX., és a XIII. kerületből származtak. Szintén ajánlószelvény-tolvajokat fogtak el a rendőrök hajnalban a IX. kerületben. Ebben az ügyben 5 embert állítottak elő.

Az igazoltatáskor a gyanúsítottaknál orvosi csipeszt, valamint bontatlan borítékban ajánlószelvényeket, továbbá egy olyan listát találtak, amelyen IX. kerületi utcanevek, házszámok és a hozzájuk tartozó kapunyitó kódok szerepeltek. Kiderült, hogy egy közelben parkoló autóban egy nő és egy férfi vár rájuk; őket a rendőrség bűnsegédlettel gyanúsítja.

A BRFK tájékoztatása szerint az elmúlt napokban a főváros VII., VIII., IX., X., és XIII. kerületéből kaptak bejelentéseket postaláda-feltörésekről. Az eddigi összesítés szerint csaknem hétszáz postaládát törtek fel.

A bűncselekmények nagy száma miatt a BRFK kiemelten kezeli ezeket az ügyeket. A parancsnokok felhívták a járőrök figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek a lépcsőházak környékén gyanúsan viselkedő emberekre - közölte a BRFK.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×