Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ajánlószelvényeket loptak 700 helyen a fővárosban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tizenegy ajánlószelvény-tolvajt fogtak el a fővárosban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: a gyanúsítottak a levélszekrényekből loptak el ajánlószelvényeket, hogy eladják azokat. Az elmúlt napokban mintegy 700 postaládát törtek fel Budapesten.

A BRFK tájékoztatása szerint egy VIII. kerületi járőr, valamint a térfigyelő szolgálat munkatársai hajnalban jelezték, hogy a Blaha Lujza téri villamosmegállónál hat fiatal kezében vastag köteg fehér borítékot látnak.

Az igazoltatáskor választási ajánlószelvényeket találtak náluk. Az adatok szerint a szelvények és az értesítők az V., a VII., a IX., és a XIII. kerületből származtak. Szintén ajánlószelvény-tolvajokat fogtak el a rendőrök hajnalban a IX. kerületben. Ebben az ügyben 5 embert állítottak elő.

Az igazoltatáskor a gyanúsítottaknál orvosi csipeszt, valamint bontatlan borítékban ajánlószelvényeket, továbbá egy olyan listát találtak, amelyen IX. kerületi utcanevek, házszámok és a hozzájuk tartozó kapunyitó kódok szerepeltek. Kiderült, hogy egy közelben parkoló autóban egy nő és egy férfi vár rájuk; őket a rendőrség bűnsegédlettel gyanúsítja.

A BRFK tájékoztatása szerint az elmúlt napokban a főváros VII., VIII., IX., X., és XIII. kerületéből kaptak bejelentéseket postaláda-feltörésekről. Az eddigi összesítés szerint csaknem hétszáz postaládát törtek fel.

A bűncselekmények nagy száma miatt a BRFK kiemelten kezeli ezeket az ügyeket. A parancsnokok felhívták a járőrök figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek a lépcsőházak környékén gyanúsan viselkedő emberekre - közölte a BRFK.