Különleges mentési terv augusztus 20-ra

Infostart
2010. augusztus 18. 14:28
Különleges mentési tervet dolgozott ki az Országos Mentőszolgálat az augusztus 20-i ünnepi rendezvények biztosítására. A fővárosban 27 mentőegység, továbbá a Magyar Vöröskereszt gyalogos elsősegélynyújtói lesznek szolgálatban.

Az augusztus 20-i fővárosi rendezvények nagy tömeget vonzanak, ezért különleges mentési tervet dolgozott ki az egészségügyi biztosításra az Országos Mentőszolgálat - közölte az InfoRádióval a szóvivő.

Győrfi Pál kiemelte: a terv alapján helyezik el a mentőautókat. A normális fővárosi készenléthez képest 27-tel több mentőegység lesz szolgálatban. Kitelepítik a két tömeges baleseti egységet is, emellett mentőmotorokat és más speciális mentési egységeket is be tudnak vetni - fejtette ki.

Újdonság lesz, hogy a Magyar Vöröskereszttel együttműködve gyalogos elsősegélynyújtókat is alkalmaznak, akik a tömegben elsőként észlelik, ha valaki rosszul lesz, vagy balesetet szenved - mondta a szóvivő.

Győrfi Pál szólt arról is, hogy a mentési terv része a kapcsolattartás az esemény szervezőivel és a rendőrség ügyeletével, valamint az Országos Mentőszolgálat is felállít egy külön irányító csoportot.

Hanganyag: Kálló izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást