eur:
392.52
usd:
365.92
bux:
66783.97
2024. április 25. csütörtök Márk

Ingyenes lesz-e az M3-as bevezető szakasza?

Kampánytéma lett az M3-as autópálya bevezető szakaszának ingyenessététele. Ezt tizenkét kistérségi önkormányzat kéri Fellegi Tamás nemzetifejlesztési minisztertől. Az ügy azonban azért is fontos, mert az uniós elnökség legtöbb ülését jövőre Gödöllőn tartják meg.

Az M3-as autópálya Gödöllő és Budapest közötti, bevezető szakaszának ingyenessé tételét kezdeményezte Gödöllő és a kistérség 11 önkormányzata. A veresegyházi Fidesz elnöke, Szabóné Tolnai Ildikó azonban azt állítja, hogy Veresegyház polgármestere, Pásztor Béla érthetetlen módon ellenzi az agglomerációba kiköltöző, de munkába és iskolába zömmel Budapestre járó, több ezer ember számára fontos kedvezményt.

Az ügy gyorsan kampánytéma lett, de már csak azért is fontos, mert az uniós elnökség legtöbb ülését jövőre Gödöllőn tartják meg.

Veresegyház támogatja az M3-as autópálya bevezető szakaszának ingyenessé tételét - szögezte le az InfoRádiónak a település polgármestere, Pásztor Béla, aki szerint ezt eddig azért nem tudta elmondani, mert nem keresték meg az ötlettel.

A polgármesterek egyébként az M5-ös példájára, illetve egy olyan korábbi kormányhatározatra hivatkoztak, amely szerint az M3-as autópálya M31-es és M0-s közötti szakaszát díjmentesen használhatják majd az autósok.

A levelet Gémesi György gödöllői polgármester, a kistérség elnöke, valamint Pécel Szada, Isaszeg
Csömör, Dány, Kerepes, Kistarcsa, Nagytarcsa, Valkó, Vácszentlászló és Zsámbok önkormányzatának vezetője írta alá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×