Az elhárításnak dolgozott a romagyilkosságok egyik gyanúsítottja? - lapszemle

Infostart
2010. augusztus 18. 07:29
Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után, a fővárosi tüntetések idején is kapott feladatokat a katonai elhárítástól Cs. István, a romák sérelmére elkövetett gyilkosságok egyik gyanúsítottja - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadságban olvasható, hogy a megkérdezetteknek csupán a harmada büntetné a hamis termékek vásárlóit. Válogatás a reggeli lapok érdekesebb cikkeiből.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy az őszödi beszéd utáni, fővárosi tüntetések idején is kapott feladatokat a katonai elhárítástól Cs. István, a romák sérelmére elkövetett gyilkosságok egyik gyanúsítottja. A Katonai Biztonsági Hivatal jelenleg azt vizsgálja, milyen szankciói lehetnek, hogy Cs. István leleplezte tartótisztjét a bűntársai előtt - olvasható a Magyar Nemzetben.

A Népszabadság arról ír, hogy a 2008-ban, a Gyurcsány-kormány által a feketegazdaság, azon belül is a hamis termékek forgalmazásának visszaszorítására felállított Hamisítás Elleni Nemzeti Testület legújabb felmérése szerint csökkent a hamis termékek iránti kereslet Magyarországon. A többség szerint a termékhamisítás bűncselekmény, de csupán a megkérdezettek harmada büntetné a hamis termékek vásárlóit is.

Az Index szerint a Jobbik nagykőrösi elnöke és az SZDSZ helyi vezetője is arra kéri támogatóit, a polgármester-választáson szavazzanak Ványi Ambrusra. A nagykőrösi ügyvéd civil szervezetek támogatásával nevezett be a választásra, amelyen az egykori kisgazdával, a Fidesz 2002 óta regnáló polgármesterével, Czira Szabolccsal kell majd megmérkőznie. A Jobbik pártigazgatója, Szabó Gábor szerint azonban nem támogatnak olyan független polgármester-jelöltet Nagykőrösön, akit a helyi MSZP és SZDSZ is segít.

A Világgazdaság úgy értesült Gerendai Károlytól, a Sziget Kft. ügyvezetőjétől, hogy a cég a horvát tengerparton is rendezne egy fesztivált. Már helyszínt és partnereket is találtak. Az eseményt valószínűleg július utolsó heteiben tartanák meg, hogy ne ütközzön a hazai fesztiváljaikkal. Az idén először megrendezett, a vártnál jóval kevesebb nézőt vonzó pesti Stargarden jövője viszont bizonytalan, a cég vezetése megosztott a tekintetben, hogy 2011-ben érdemes-e megrendezni az eseményt.

Mosószert, fogkrémet, vécépapírt mindenki szokott vásárolni. És bár a legtöbben talán a havi nagy bevásárlás alkalmával, valamelyik hipermarketben szerzik be, ha menet közben elfogy, bizony muszáj betérni a legközelebb található boltba. Azonban ezekben az esetekben is érdemes lehet körülnézni, hiszen még egy kis bevásárláson is rengeteget spórolhatunk! - írja a penzcentrum.hu.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást