"Kissé" elkésett levél John Lennontól

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 17. 21:46
Csaknem négy évtized múltán jutott el a címzetthez John Lennon egy levele, amelyet a Beatles egykori tagja 1971-ben adott postára. A Beatles legendás gitáros-dalszerzője egy Steve Tilston nevű folkénekesnek címezte a levelet. Ebben arról írt, hogy nem kell amiatt aggódnia, hogy a siker és a vagyon tönkreteszi pályafutását, és megváltoztatja a fontos dolgokat életében.

A világhírű zenész saját maga, valamint Yoko Ono nevében írta alá a levelet, amelyet pár hónappal azután adott postára, hogy a Beatles 1970-ben feloszlott. Lennon még címét és telefonszámát is megadta a fiatal tehetségnek.

John Lennon annak a ZigZag magazinnak a londoni címére küldte a levelet, amelyben a Tilston-interjút olvasta. A küldemény azonban soha nem ért el a folkénekeshez. Végül egy gyűjtő kezébe került, aki pár éve felvette a kapcsolatot Steve Tilstonnal, hogy megerősíttesse vele a levél hitelességét.

Yoko Ono megerősítette, emlékszik arra, hogy Lennon tollat ragadott, és írt az akkor 21 éves zenésznek. Mint mondta, nagy öröm számára, hogy újra láthatja Lennon sorait.

Tilston azóta sikeres pályafutást tudhat a háta mögött, 21 lemeze jelent meg, és rajongói között tudhatja Rod Stewartot is.