Határozatképtelenség az Alstom-ügyben

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 17. 17:11
Nem hozott határozatot a Fővárosi Közgyűlés városüzemeltetési bizottsága keddi ülésén. Lakos Imre elnök szerint csak tájékozódtak, mivel határozathozatali jogkörük nem volt. Bár a városüzemeltetési és gazdasági bizottság közösen kezdte meg ülését, a gazdasági bizottság arra hivatkozva, hogy soha nem tárgyalt az Alstom-metrók ügyéről, levette napirendjéről a pont megtárgyalását.

Ez után a gazdasági bizottság önálló ülésén meghallgatta az Alstom és a BKV képviselőit az Alstom-ügyről. Tomasitz István, a BKV jogi igazgatója arról tájékoztatta a bizottságot: a közlekedési társaság nem kapott írásos megkeresést, hogy mondja fel a szerződést az Alstommal.

Guba János a DBR Metró Projekt Igazgatóság képviseletében elmondta azt is, hogy a BKV a feltárt jogi megoldások közül azzal ért egyet, hogy működjenek együtt az Alstommal annak érdekében, hogy a cég megszerezhesse a végleges típusengedélyt.

Deák László, az Alstom magyarországi képviselője a bizottságot arról tájékoztatta, hogy a francia vállalat határidőre beadta a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz a fellebbezést, és biztosak abban, hogy a hatóság pozitív döntést fog hozni.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szépvölgyi István összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást