Hány diáknak van esélye a pótfelvételin?

Infostart
2010. augusztus 17. 22:44
Összesen 12500 diák adta be jelentkezését valamelyik hazai felsőoktatási intézménybe az idei pótfelvételi időszakban. Közülük várhatóan nyolc-tízezren jutnak majd be a kiválasztott szakra - mondta az InfoRádiónak Szövényi Zsolt, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium felsőoktatási osztályvezetője.

Augusztus 10-ig 12500 adták be jelentkezésüket valamelyik felsőoktatási intézmény pótfelvételijére, s közülük 8-10 ezer jelentkezőt vesznek majd fel - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Erőforrás Minisztérium felsőoktatási osztályvezetője.

Szövényi Zsolt hozzátette: a részidős, esti és levelezős képzéseknél a korábbi csökkenéshez képest most növekvő tendencia mutatkozik. Főleg azok a hallgatók jelentkeztek pótfelvételire, akik már dolgoznak, vagy a második diplomájukat akarják megszerezni a jobb elhelyezkedés érdekében, vagyis a pótfelvételi szakválasztásánál a munkaerőpiac hatása jobban érzékelhető.

Az osztályvezető szerint a pótfelvételinél a természettudományi és mérnöki karok esetében magasabb lesz a jelentkezés, mint az első körös, nappali jelentkezéseknél, ahol a művészeti területek és a jogászképzés preferenciája érzékelhető.

A pótfelvételi ponthatárait augusztus 27-én húzzák meg, a felsőoktatási intézmények ezután küldik ki a felvételről vagy elutasításról szóló határozatot a jelentkezőknek.

Hanganyag: Szabó Fruzsina


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást