eur:
393.85
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Piros riasztás: viharos szelet és jégesőt jósol a meteorológiai szolgálat

Piros riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd éjfélig az ország keleti felére. Az előrejelzések szerint előbb a Dunántúlon, később a Duna vonalától keletre, főként a Tiszántúlon várható heves zivatar, jégeső, óránként 90 kilométeres sebességet is meghaladó széllökésekkel.

Hétfőn az erősen megnövekvő felhőzetből eleinte főként a Dunántúlon, majd a Duna vonalától keletre is várható nagy területen záporeső, zivatar - közölte a met.hu.

Felhőszakadás, jégeső, helyenként 90 kilométeres óránkénti sebességű széllökésekkel főként a Tiszántúlon fordulhat elő. Éjszaka lassanként mindenhol megszűnik a csapadék, hajnalra foltokban köd képződik.

Kedden a változó mennyiségű gomolyfelhőzet mellett legfeljebb északkeleten, illetve északnyugaton lehet kisebb zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 23, 27 Celsius fok között valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat távolabbi előrejelzése szerint szerdától északon egy gyenge hidegfront hatására alakulnak ki a záporok.

Ezt leszámítva azonban a hét további részében anticiklon alakítja hazánk időjárását, emiatt túlnyomóan napos, száraz idő várható, csak időnként növekedhet meg napközben a gomolyfelhőzet. Lassan, de fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés.

Az orvosmeteorológia hidegfronti hatást jelez, emiatt előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés. Emelkedhet a vérnyomás. Nő a reakcióidő.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×