Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Budai Gyula: ismét hazudott Bábolna szocialista polgármestere

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerint ismét hazudott Bábolna ügyében Horváth Klára, a település szocialista polgármestere.

Budai Gyula hétfői budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy 2009 decemberében büntetőfeljelentést tett, mert a szocialista politikus kilencven hektár állami földet úgy adott bérbe, hogy a legrosszabb pályázó lett nyertes. Mint közölte: mostanra elkészült a kölcsönszerződés írásmintáit elemző szakvélemény.

Eszerint Horváth Klára húszmillió forintot vett fel magánkölcsönként Szaxon Attilától, a bábolnai IKR Zrt. vezérigazgatójától, aki korábban a legrosszabb pályázatot adta. A miniszterelnöki megbízott kiemelte: Horváth Klára előzőleg minden fórumon elmondta, hogy semmilyen kölcsönszerződést nem írta alá, az írásszakértői vélemény szerint azonban a szerződésen az ő aláírása szerepel. A szocialista politikus ismét hazudott - fogalmazott Budai Gyula.

Hozzátette: Horváth Klárának nem vele, hanem a nyomozóhatósággal van vitája. Egyértelműen, feketén-fehéren bizonyítható, hogy a szerződésen szereplő aláírás Horváth Klára szocialista képviselőtől származik - mondta.

Az ügy szerinte azért is "pikáns", mert a szocialista politikus ezt a kölcsönt nem tüntette fel a képviselői vagyonnyilatkozatában, ami pedig közhiteles iratnak számít. Innentől kezdve egy újabb bűncselekmény merül fel, a közirat-hamisítás - közölte Budai Gyula.