Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Mindent visz a Fidesz ősszel?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Amellett, hogy a Fővárosi Közgyűlésben többséget szerezhet, a XI. és a XIII. kerület kivételével minden városrész vezetését megszerezheti a Fidesz az októberi önkormányzati választáson - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet politikai elemzője.

Mivel módosították az önkormányzati törvényt, jelentősen lecsökkent a fővárosi közgyűlés létszáma, így az október 3-ai választás után már nem 66, hanem csak 33 budapesti képviselő lesz - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet politikai elemzője, aki szerint ez a változás megbolygatja a viszonyokat.

Szántó Miklós hozzátette: a közvélemény-kutatási adatok azt mutatják, hogy valószínűleg a Fidesz-KDNP megszerzi a többséget. A becslések alapján 17 mandátumot szerez a pártszövetség, az viszont kérdés, hogy kivel tudnának együttműködni, ha mégsem lenne meg az elegendő többség - mondta

Bejuthat a fővárosi közgyűlésbe az MSZP, a Jobbik és az LMP is, az MDF viszont nem. A legtöbb kerületben a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje az esélyes, de az elemző hangsúlyozta, hogy vannak kivételek: a XIII. kerületben Tóth József, a XI.-ben pedig Molnár Gyula lehet a befutó az MSZP színeiben.

Szántó Miklós azonban kiemelte: olyan szintű a szocialista párt hitelvesztése, hogy a párt színeiben induló városvezetőkre ráragadt az MSZP bélyege, és nem feltétlenül lehet attól megszabadulni október 3-án.

Hanganyag: Sigmond Árpád