eur:
393.74
usd:
368.47
bux:
66090.6
2024. április 24. szerda György

Mindent visz a Fidesz ősszel?

Amellett, hogy a Fővárosi Közgyűlésben többséget szerezhet, a XI. és a XIII. kerület kivételével minden városrész vezetését megszerezheti a Fidesz az októberi önkormányzati választáson - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet politikai elemzője.

Mivel módosították az önkormányzati törvényt, jelentősen lecsökkent a fővárosi közgyűlés létszáma, így az október 3-ai választás után már nem 66, hanem csak 33 budapesti képviselő lesz - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet politikai elemzője, aki szerint ez a változás megbolygatja a viszonyokat.

Szántó Miklós hozzátette: a közvélemény-kutatási adatok azt mutatják, hogy valószínűleg a Fidesz-KDNP megszerzi a többséget. A becslések alapján 17 mandátumot szerez a pártszövetség, az viszont kérdés, hogy kivel tudnának együttműködni, ha mégsem lenne meg az elegendő többség - mondta

Bejuthat a fővárosi közgyűlésbe az MSZP, a Jobbik és az LMP is, az MDF viszont nem. A legtöbb kerületben a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje az esélyes, de az elemző hangsúlyozta, hogy vannak kivételek: a XIII. kerületben Tóth József, a XI.-ben pedig Molnár Gyula lehet a befutó az MSZP színeiben.

Szántó Miklós azonban kiemelte: olyan szintű a szocialista párt hitelvesztése, hogy a párt színeiben induló városvezetőkre ráragadt az MSZP bélyege, és nem feltétlenül lehet attól megszabadulni október 3-án.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×