"Soha nem volt ennyire erős a Fidesz Miskolcon" a párt szerint

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 13. 15:55
Soha nem volt ennyire erős a Fidesz Miskolcon - így reagált a párt arra, hogy pénteken Mokrai Mihály, az MSZP miskolci szervezetének alelnöke sajtótájékoztatóján azt tudakolta, hogy van-e Fidesz Miskolcon.

A Fidesz MTI-hez eljuttatott közleménye leszögezi: a Fidesznek négy egyéni országgyűlési képviselője van Miskolcon: Csöbör Katalin, Zsiga Marcell, Nagy Kálmán, Sebestyén László, a Fidesznek frakciója van a miskolci közgyűlésben, amelynek vezetője Szinay Attila, a Fidesznek polgármesterjelöltje van Miskolcon: Kriza Ákos személyében.

A közlemény - amelyet a négy országgyűlési képviselő, a polgármesterjelölt és az önkormányzati frakcióvezető jegyez - egyebek mellett arra is emlékeztet: a Fidesznek 20 egyéni és további listás képviselőjelöltjei vannak Miskolcon, a képviselőjelöltek és aktivistái e hét elejéig mintegy 10 ezer lakásba jutottak el, hogy megkérdezzék a miskolciak véleményét, meghallgassák javaslataikat a városfejlesztés irányairól.

A Fidesz programja a miskolciakkal együtt készül, a párt választókerületi irodákat és választási irodát tart fönn Miskolcon.

Mokrai Mihály a miskolci Fidesz-iroda előtt megtartott pénteki sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt tudakolta: miután az újságokban korábban az volt olvasható, hogy feloszlatták a Fidesz miskolci szervezetét, jó lenne tudni, hogy van-e ezek után Fidesz szervezet, és ha van, elindul-e a helyhatósági választáson, mert ellenfél nélkül a "szocialisták sem tudnak focizni".