Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nyakunkon a vihar! Több régióra kiadták a narancssárga riasztást

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Több régióra is kiadták a narancssárga riasztást, és az ország egész területén várhatók hevesebb zivatarok pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) honlapján található előrejelzés szerint.

Jelenleg a nyugat- és dél-dunántúli régióra zivatarokra és az esőre vonatkozóan is másodfokú riasztás van érvényben. Eszerint ezeken a területeken előfordulhatnak hevesebb zivatarok, ezeket intenzív csapadék, 90 km/óránál erősebb széllökések, valamint legalább két centiméter nagyságú jég is kísérheti, a rövid idő alatt leesett csapadék mennyisége meghaladhatja az ötven millimétert.

Kolláth Kornél, az OMSZ meteorológusa az MTI-nek elmondta: emellett az észak-alföldi régióban is előfordulhat heves zivatar, valamint az ország többi részén is, de ezeken a területeken csak citromsárga riasztás van érvényben.

Az OMSZ meteorológusa elmondta: este kilenc-tíz óra körül már Pest megyében is kialakulhatnak zivatarok. Emellett megerősítette a honlapjukon közölteket, miszerint péntek éjfélig az észak-magyarországi régiót leszámítva az egész országra kiadhatják a narancssárga riasztást a heves zivatarok miatt.

Hozzátette: a hétvégén is szinte az egész országban előfordulhatnak helyenként heves zivatarok. Ezek viszont nem nyomják rá a bélyegüket az egész nap időjárására, mivel várhatóan csupán néhány órás, de intenzív viharok lesznek.