Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hálózati figurák az előző kormány gyanús üzleteiben - cikkek a hetilapokból

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Heti Válasz a második Orbán-kormány elszámoltatásairól ír, és leleplezi a Hálózat figuráit, akik az előző kormányok leggyanúsabb üzleteinél bukkantak föl. A Figyelő szerint új szerzői jogi szabályozásért kiáltanak a razziáktól rettegő hazai DJ-k. Válogatás a hetilapok cikkeiből.

A második Orbán-kormány elszámoltatásairól ír a Heti Válasz. A felelősségre vonásért felelős kormánybiztos először a sanghaji világkiállítás magyar pavilonja, az egykori moszkvai külkereskedelmi ingatlan eladása, a sukorói kaszinó és az Omninvest oltóanyaggyártó cég állami megrendelései körüli botrányokat vizsgálná.

A hetilap részletesen megvizsgálja az ügyleteket, javarészt a birtokába került dokumentumok alapján is. Papcsák Ferenc szerint mind a négy ügyben offshore, vagy offshore-hátterű cégek közreműködtek, ráadásul a lap úgy tudja, hálózati figurák is szerepet kaptak az előző kormányok leggyanúsabb bizniszeiben: egy egykori belső elhárító, egy ÁVH-s vallatótiszt, egy MSZMP-elnöki irodavezető, és egy moszkvai kádárképzőn szocializálódott külügyes.

A Figyelő szerint új szerzői jogi szabályozásért kiáltanak a hazai DJ-k, mert szerintük a hanglemezkiadók túlerőben vannak. A Sziget Fesztivál előtt már több lemezlovas érdeklődött, hogy a budapesti rendezvényen is számíthatnak-e koncert közben olyan razziákra, mint a soproni VOLT Fesztivál idején. Akkor ugyanis a Magyar Hanglemezkiadók Országos Szövetsége és a VPOP együtt ellenőrizte a játszott zenék eredetét.

A külföldi fesztiválszervezők döbbenten fogadták a hírt, értelmezni sem tudják, hogy mi történik Magyarországon. A hetilapban elolvashatják, hogy egy DJ-nek mennyit kell fizetnie a számok legalizálásáért; hogy már a rendőrség is kifogásolja, hogy a Mahasz nyereségorientált szervezetként a nyomozásban is részt vesz; valamint hogy mit is szeretnének a lemezlovasok.