Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fideszt keresi az MSZP Miskolcon

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Van-e Fidesz Miskolcon? - erre a kérdésre keresett választ Mokrai Mihály, az MSZP miskolci szervezetének alelnöke, a miskolci Fidesz-iroda előtt megtartott sajtótájékoztatóján pénteken.

Mokrai Mihály hét kérdést fogalmazott meg a Fidesznek címezve. Egyebek mellett azt tudakolta: miután az újságokban korábban az volt olvasható, hogy feloszlatták a Fidesz miskolci szervezetét, jó lenne tudni, hogy van-e ezek után Fidesz szervezet, és ha van, elindul-e a helyhatósági választáson, mert ellenfél nélkül a "szocialisták sem tudnak focizni".

Mint fogalmazott: arra is kíváncsiak, lesz-e a feloszlatott Fidesz-szervezetnek választási programja, vagy ezt is titkolják, mint az országgyűlési választáson? Továbbá: tényleg Kriza Ákost indítják-e polgármester-jelöltként, akinek az egyszerű önkormányzati képviselői munka is meghaladta az erejét, és tervezi-e Kriza Ákos visszafizetni azt a pénzt, amit úgy vett fel a miskolci közgyűlésben végzett munkájáért, hogy valójában nem dolgozott meg érte?

Elégedett-e a Fidesz a választókerületek szétverésével, vagy további játékszabályok módosítását tervezik? - kérdezte a szocialista politikus.

Az MTI július 5-én adott hírt arról, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Országos Választmányának elnöksége a testület június 22-i ülésén feloszlatta a szövetség csaknem 800 tagot számláló miskolci szervezetét.

A választmányi elnökség szerint a városi szervezet vezetése rendszeresen szembemegy a választókerületek érdekével, és a szövetség elnöke által kinevezett választókerületi elnökökkel sem tudtak megfelelő együttműködést kialakítani.