Kijátszották a patikaalapítási moratóriumot?

Infostart
2010. augusztus 12. 19:00
Az átmeneti patikaalapítási tilalom bejelentése óta mintegy 140 gyógyszertár alapítására nyújtottak be kérelmet, ami nem más, mint a moratórium kijátszása - véli a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke.

Augusztus 1-jén lépett volna hatályba a patikaalapítási tilalom, amely azonban a minisztérium szerint néhány hetet csúszni fog.

Az elmúlt hetekben mintegy 140 gyógyszertár-létesítési igény érkezett - mondta az InfoRádiónak a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke, aki hozzátette: a moratórium hatályba lépése előtt megkezdett ügyeket a hatályos szabályozás szerint kell lefolytatni.

Horváth Tamás szerint az alapítást bejelentők kijátszották a moratóriumot, ezért a kamara azt kéri, hogy a hatóság eljárása a törvényi előírások maradéktalan betartásával történjen, és az eljárás legyen egységes a regionális intézeteknél.

A kijátszásgyanús ügyekben az elmúlt hetekben eljárásokat folytattak le. Az elnök szerint felül kell vizsgálni azokat a patikaalapítási kérelmeket, amelyek a vizsgálatok szerint nem feleltek meg.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást