eur:
395.31
usd:
371.18
bux:
65093.91
2024. április 19. péntek Emma

Fegyelmi eljárást indíthat a Fővárosi Közgyűlés Demszky Gábor ellen

Fegyelmi eljárást indíthat a Fővárosi Közgyűlés augusztus végén Demszky Gábor főpolgármester ellen. Olyan ország is van, ahol nők váltják egymást az elnöki székben, és Finnországban nő a miniszterelnök és az elnök is. a hazai vállalati szektor szereplőinek jelentős része úgy véli, még legalább egy évig érezteti hatását a gazdasági-pénzügyi válság.

 
Fegyelmi eljárást indíthat a Fővárosi Közgyűlés augusztus végén Demszky Gábor főpolgármester ellen, ha nem hajtja végre a metrókocsik szerződésének felbontásáról szóló júniusi döntést - írta a fideszes Wintermantel Zsolt álláspontja alapján a Magyar Nemzet. A cikk beszámolt arról: a városháza szerint a főpolgármester dolgozik a közgyűlési határozatok végrehajtásán, de a tájékoztatásukból az derült ki, hogy azzal ellentétesen.


A női politikusok előretöréséről közöl írást az Index.1960-ban még szenzációnak számított Szirimavo Bandaranaike hatalomra kerülése Srí Lankán, de most már olyan ország is van, ahol nők váltják egymást az elnöki székben, és Finnországban nő a miniszterelnök és az elnök is. Több országban kvótákkal segítették a nők bejutását a politikába, Ruandában pedig már megtörtént az áttörés: a férfiak kisebbségbe kerültek az alsóházban.

A Világgazdaság az Ernst & Young felmérésére hivatkozva arról számol be, hogy a hazai vállalati szektor szereplőinek jelentős része úgy véli, még legalább egy évig érezteti hatását a gazdasági-pénzügyi válság. A Tőkepiaci barométer című összeállítás rámutat, a vállalatok harmadának javult a hitelhelyzete az elmúlt hat hónapban, és a megkérdezettek többsége a következő időszakban már a növekedésre koncentrál.

15 milliárd dollárjába és 15 ezer ember életébe kerülhet Moszkvának az óriási erdőtüzeket és aszályt okozó hőség - a portfolio.hu írása szerint. Az előzetes becslések arról szólnak, hogy az orosz gazdaság százalékkal csökkenhet az időjárás miatt.


.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×