eur:
394.51
usd:
369.85
bux:
65193.1
2024. április 19. péntek Emma

Kövér László visszatérne a háromhetes parlamenti ülésezésre

Az Országgyűlés elnökeként is aktív vezetője marad a Fidesznek Kövér László. A házelnök az InfoRádiónak azt mondta, figyelni fog arra, hogy felesleges konfliktusok felvállalásával ne csorbítsa az országgyűlési elnöki intézmény tekintélyét. A fideszes politikus elmondta azt is, hogy visszatérne az 1998 és 2002 közötti háromhetes parlamenti ülésezési rendre.

A parlament július 22-én választotta meg az Országgyűlés elnökévé Kövér Lászlót, aki az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: új posztja miatt megszaporodnak a protokolláris teendői, és másfajta szintre kerül a választókkal való kapcsolattartás is.

A fideszes politikus szerint ezentúl nem lakossági fórumokon és aktivista gyűléseken fog a leggyakrabban találkozni a választókkal, hanem önkormányzatok és civil szervezetek rendezvényein.

A Fidesz választmányi elnöke hangsúlyozta: házelnöki feladatai ellenére nem tervez változást a párton belüli szerepében. Mint mondta, eddig is volt arra példa, hogy olyan politikusokat választottak az Országgyűlés elnökének (Szili Katalin és Áder János), akik pártjuk legszűkebb vezetésének is a tagjai voltak

Kövér László azonban hangsúlyozta: nem célszerű a házelnöknek felesleges konfliktusokba belemennie, mert azok csökkenthetik politikai tőkéjét, és a házelnöki méltóságot is csorbíthatják.

A házelnök elmondta azt is, hogy visszatérne az 1998 és 2002 közötti háromhetes parlamenti ülésezési rendre, de erről még nem döntött a Fidesz, mert mint fogalmazott, a nyári szünetig rohammunkával voltak elfoglalva.

Hanganyag: Nagy Tamás

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Katonai csapás érte Iránt, botrány van Izraelben – Közel-keleti háborús híreink pénteken

Az iráni FARS hírügynökség szerint három robbanást lehetett hallani Iránban Iszfahán tartományban egy katonai bázison, ahol vadászgépek állomásoznak. Egy amerikai tisztviselő azt mondta, hogy Izrael mért csapást Iránra, a létesítmény nem nukleáris volt. Az iráni légvédelmet aktiválták. Napközben kétértelmű nyilatkozatok születtek azzal kapcsolatosan, valóban Izrael támadott-e, Teherán eddig nem vádolta ezzel meg a zsidó államot, a Hamász viszont igen. Közben Szíriát is támadás érte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×