Kövér László visszatérne a háromhetes parlamenti ülésezésre

Infostart
2010. augusztus 10. 16:03
Az Országgyűlés elnökeként is aktív vezetője marad a Fidesznek Kövér László. A házelnök az InfoRádiónak azt mondta, figyelni fog arra, hogy felesleges konfliktusok felvállalásával ne csorbítsa az országgyűlési elnöki intézmény tekintélyét. A fideszes politikus elmondta azt is, hogy visszatérne az 1998 és 2002 közötti háromhetes parlamenti ülésezési rendre.

A parlament július 22-én választotta meg az Országgyűlés elnökévé Kövér Lászlót, aki az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: új posztja miatt megszaporodnak a protokolláris teendői, és másfajta szintre kerül a választókkal való kapcsolattartás is.

A fideszes politikus szerint ezentúl nem lakossági fórumokon és aktivista gyűléseken fog a leggyakrabban találkozni a választókkal, hanem önkormányzatok és civil szervezetek rendezvényein.

A Fidesz választmányi elnöke hangsúlyozta: házelnöki feladatai ellenére nem tervez változást a párton belüli szerepében. Mint mondta, eddig is volt arra példa, hogy olyan politikusokat választottak az Országgyűlés elnökének (Szili Katalin és Áder János), akik pártjuk legszűkebb vezetésének is a tagjai voltak

Kövér László azonban hangsúlyozta: nem célszerű a házelnöknek felesleges konfliktusokba belemennie, mert azok csökkenthetik politikai tőkéjét, és a házelnöki méltóságot is csorbíthatják.

A házelnök elmondta azt is, hogy visszatérne az 1998 és 2002 közötti háromhetes parlamenti ülésezési rendre, de erről még nem döntött a Fidesz, mert mint fogalmazott, a nyári szünetig rohammunkával voltak elfoglalva.

Hanganyag: Nagy Tamás


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kövér László 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Kövér László 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást