eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Alsóörsi gyilkosság: Vizsgálják a több elkövetős verziót is

A Vasárnapi Blikk egy neve elhallgatását kérő szemtanúra hivatkozva azt írta: feltételezhető, hogy nem egyedül volt az alsóörsi kettős gyilkosság elkövetője. A Központi Nyomozó Főügyészség helyettes-szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy a névtelen nyilatkozatokkal nem tudnak mit kezdeni, de ha valakinek érdemi információja van, jelentkezzen a rendőrségnél.

A Vasárnapi Blikk egy eddig rejtőzködő szemtanút szólaltatott meg az alsóörsi kettős gyilkosság kapcsán, aki azt állítja, hogy látta az elkövetőt, ám a rendőrségi közléssel ellentétben nem Skoda Octaviával, hanem egy terepjáróval hajtott el a helyszínről, így feltételezhető, hogy nem egyedül volt. A cikkben egy helyi vadász is megszólalt, aki azt állítja, hogy fültanúja volt a rendőrségi közlés szerinti elkövető öngyilkosságának de nem csak egy, hanem két lövést hallott.

Az ügyet vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség vezetője korábban a Népszabadságnak azt mondta, hogy kizárt az idegenkezűség a Felsőörs határában talált halott férfi esetében. A lap szerint a feltételezett svájci-magyar elkövető Sz. Bálint egy bázeli lövészklub tagja és a svájci hadsereg tartalékos katonája, kiváló lövő volt.

A több elkövetőről szóló elmélet ügyében felkerestük a Központi Nyomozó Főügyészséget, de Lőrincz Edina, a szervezet helyettes-szóvivője nem kommentálta a sajtóértesüléseket, és hozzátette, hogy a névtelen nyilatkozatokkal a rendőrség nem tud mit kezdeni.

Amennyiben bárki a történtekről érdemi információkkal rendelkezik, és a saját észlelése, hallása, látása révén jutott ezekhez az információkhoz, akkor annak névvel, telefonszámmal kell jelentkeznie, és a büntetőeljárásban hallgatják ki.

Az általuk látott vagy hallott történeteket a megfelelő törvényes figyelmeztetések után, azok ismeretében és tudatában mondhatják el - közölte a helyettes szóvivő.

Lőrincz Edina hozzátette, hogy bejelentő nélkül is vizsgálják annak lehetőségét, hogy több elkövető vett volna részt a bűncselekményben.

A Veszprém megyei Alsőörsön múlt héten, szerda hajnalban egy rendőrt és egy civilt lőttek le. A lövések egy közúti ellenőrzés közben dördültek el; Gamauf János 29 éves főtörzsőrmestert több találat érte, az egyik a fejét, így a helyszínen életét vesztette. Meghalt az ellenőrzött kocsi egyik utasa is, egy 21 éves főiskolás fiú, akinek a szívét érte egy lövedék. Az autóban mellette ült az a zalaegerszegi férfi, akit szintén eltaláltak, és nemrég hagyhatta el a kórházat.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított svájci-magyar állampolgárságú férfi nem sokkal később öngyilkos lett, holttestét a bűncselekmény helyszínétől nem messze találták meg, autójából több lőfegyver, köztük egy gépkarabély és nagy mennyiségű lőszer került elő. A gyilkosság indítékáról a rendőrség továbbra sem közölt részleteket, a sajtóban és Alsóörsön azonban több teória is napvilágot látott, például, hogy a gyilkosságnak érzelmi okai voltak, mivel a feltételezett gyilkos és az elhunyt rendőr között korábban szerelmi viszony volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×