Alsóörsi gyilkosság: Vizsgálják a több elkövetős verziót is

Infostart
2010. augusztus 9. 11:51
A Vasárnapi Blikk egy neve elhallgatását kérő szemtanúra hivatkozva azt írta: feltételezhető, hogy nem egyedül volt az alsóörsi kettős gyilkosság elkövetője. A Központi Nyomozó Főügyészség helyettes-szóvivője az InfoRádiónak elmondta, hogy a névtelen nyilatkozatokkal nem tudnak mit kezdeni, de ha valakinek érdemi információja van, jelentkezzen a rendőrségnél.

A Vasárnapi Blikk egy eddig rejtőzködő szemtanút szólaltatott meg az alsóörsi kettős gyilkosság kapcsán, aki azt állítja, hogy látta az elkövetőt, ám a rendőrségi közléssel ellentétben nem Skoda Octaviával, hanem egy terepjáróval hajtott el a helyszínről, így feltételezhető, hogy nem egyedül volt. A cikkben egy helyi vadász is megszólalt, aki azt állítja, hogy fültanúja volt a rendőrségi közlés szerinti elkövető öngyilkosságának de nem csak egy, hanem két lövést hallott.

Az ügyet vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség vezetője korábban a Népszabadságnak azt mondta, hogy kizárt az idegenkezűség a Felsőörs határában talált halott férfi esetében. A lap szerint a feltételezett svájci-magyar elkövető Sz. Bálint egy bázeli lövészklub tagja és a svájci hadsereg tartalékos katonája, kiváló lövő volt.

A több elkövetőről szóló elmélet ügyében felkerestük a Központi Nyomozó Főügyészséget, de Lőrincz Edina, a szervezet helyettes-szóvivője nem kommentálta a sajtóértesüléseket, és hozzátette, hogy a névtelen nyilatkozatokkal a rendőrség nem tud mit kezdeni.

Amennyiben bárki a történtekről érdemi információkkal rendelkezik, és a saját észlelése, hallása, látása révén jutott ezekhez az információkhoz, akkor annak névvel, telefonszámmal kell jelentkeznie, és a büntetőeljárásban hallgatják ki.

Az általuk látott vagy hallott történeteket a megfelelő törvényes figyelmeztetések után, azok ismeretében és tudatában mondhatják el - közölte a helyettes szóvivő.

Lőrincz Edina hozzátette, hogy bejelentő nélkül is vizsgálják annak lehetőségét, hogy több elkövető vett volna részt a bűncselekményben.

A Veszprém megyei Alsőörsön múlt héten, szerda hajnalban egy rendőrt és egy civilt lőttek le. A lövések egy közúti ellenőrzés közben dördültek el; Gamauf János 29 éves főtörzsőrmestert több találat érte, az egyik a fejét, így a helyszínen életét vesztette. Meghalt az ellenőrzött kocsi egyik utasa is, egy 21 éves főiskolás fiú, akinek a szívét érte egy lövedék. Az autóban mellette ült az a zalaegerszegi férfi, akit szintén eltaláltak, és nemrég hagyhatta el a kórházat.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsított svájci-magyar állampolgárságú férfi nem sokkal később öngyilkos lett, holttestét a bűncselekmény helyszínétől nem messze találták meg, autójából több lőfegyver, köztük egy gépkarabély és nagy mennyiségű lőszer került elő. A gyilkosság indítékáról a rendőrség továbbra sem közölt részleteket, a sajtóban és Alsóörsön azonban több teória is napvilágot látott, például, hogy a gyilkosságnak érzelmi okai voltak, mivel a feltételezett gyilkos és az elhunyt rendőr között korábban szerelmi viszony volt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást