eur:
393.12
usd:
366.79
bux:
66614.89
2024. április 25. csütörtök Márk

Villámcsapás, elöntött pincék, balesetek - így néz ki Budapest és környéke vihar után

Villám csapott egy családi házba és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fővárosi épületébe a péntek délelőtti viharban. Budapesten és környékén elöntött pincékhez, aluljárókhoz és koccanásos balesetekhez riasztották a leginkább a szakembereket. A térségben élők a fővárosi katasztrófavédelemhez átirányított 105-ös segélyhívón vagy a helyi tűzoltóknál tehetnek bejelentést.

A legtöbb hívás Észak-Budáról és Észak-Pestről érkezik a tűzoltóságokhoz, általában vízszivattyúzáshoz kérnek segítséget az emberek - mondta el a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese.

A XIV. kerületben egy családi házba belecsapott a villám, emiatt a tetőszerkezet kigyulladt, a tűzoltók négy vízsugárral eloltották a tüzet - közölte Dobson Tibor, hozzátéve: a fővárosban több kisebb koccanásos baleset is történt, de személyi sérülésről egyelőre nem kaptak jelzést.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese Tóth Tihamér elmondta: délelőtt 9 óra után villám csapott a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság budapesti, Építész utcai épületébe is.

Emiatt sem a vezetékes, sem a 105-ös segélyhívó vonaluk nem működik, ez utóbbit átirányították a fővárosi katasztrófavédelemhez.

A villámcsapás okozta hiba elhárításán dolgoznak a szakemberek, addig is vagy az átirányított 105-ös számon, vagy a helyi tűzoltóságokon tehetnek bejelentést a segélykérők. A villámcsapás személyi sérülést nem okozott - hangsúlyozta az ügyeletes.

A megszokottnál sokkal nehezebb most a híráramlás, egyelőre húsz, a délelőtti heves esőzés és vihar okozta Pest megyei káresetről tudnak.

A legtöbbször pincékbe befolyt víz kiszivattyúzásához hívták a tűzoltókat, de Pomázon és Verőcén a villámlás is kisebb-nagyobb károkat okozott.

Az előbbi településen egy családi házba, az utóbbin egy nagyfeszültségű vezetéket tartó oszlopba csapott bele a villám. Mindkét helyen folynak a helyreállítási munkálatok - közölte Tóth Tihamér.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Erősödik a forint csütörtök reggel

Erősödik a forint csütörtök reggel

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök reggel ugyanis ismét a forinterősödésé a főszerep. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×