Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Boszorkányüldözés áldozata a Főtáv-vezér? - hetilapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Figyelő összeállítást közöl Kovács Lajos, a Főtáv Zrt. vezérigazgatója előzetes letartóztatásáról, a Heti Válasz pedig Ioan Holenderrel, a bécsi Staatsoper nemrég leköszönt főigazgatójával közöl interjút.

A Figyelő összeállítást közöl Kovács Lajos, a Főtáv Zrt. vezérigazgatója előzetes letartóztatásáról, valamint a botrányt kirobbantó csepeli Rákóczi Liget lakópark távfűtési és hűtési rendszerének kiépítéséről. Mint a hetilap írja: Kovács Lajos boszorkányüldözés áldozata lett, hiszen két hónappal az előzetes letartóztatása előtt ismeretlen tettes ellen maga tett feljelentést az ügyészségen. A lap szerint a háttérben valójában a politika áll: a vezérigazgató ellenfelei nem szeretnék, hogy az önkormányzati választások idején a budapesti távfűtés sikersztoriként legyen eladható. A Figyelő arról is ír, hogy a távfűtési vállalatnál még több gyanús ügy is kibukhat. Példaként említik a Főtáv és a Magyar Villamos Művek között 2005-ben kötött szerződést az Észak-Budai Fűtőmű gázturbinás erőművének hőellátásáról; vagy azt, hogy a Főtáv éveken keresztül indokolatlan mértékben támogatta a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetségét.

A Heti Válaszban interjút olvashatnak Ioan Holenderrel, a bécsi Staatsoper nemrég leköszönt főigazgatójával, aki tanácsadóként vállalt szerepet a budapesti Operaház megújításában. A 75 éves szaktekintély fiatal, tehetséges énekesek szerződtetésével, esetenként hazahívásával, repertoárbővítéssel és ismert rendezők meghívásával tenné európai színvonalúvá az Operaházat. A tanácsadó úgy nyilatkozik: "vissza kellene, hogy költözzön a házba az a szellemiség, hogy mi, művészek azoknak vagyunk lekötelezve, akiktől a működéshez szükséges pénzt kapjuk: a Magyarországon élő és adót fizető embereknek. Az Operaház nem szanatórium, ahol az a fő szempont, hogy minden ott dolgozó jól érezze magát. Mi ott estéről estére produkálunk valamit másoknak, akik ez alapján szeretik a házat, vagy nem."