Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fegyelmikkel tisztogatnának az MSZP-ben - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Felgyorsítanák a fegyelmi és etikai ügyek kivizsgálását a szocialista pártban. Az új pártelnök Mesterházy Attila a közjogi kabinet tagját, Bárándy Gergelyt bízta meg az új struktúra kidolgozásával. A politikus hangsúlyozta: nem \"párton belüli ÁVH-t\" akar létrehozni - írta a Népszabadság.

Bárándy Gergely,az MSZP országos elnökségének tagja Népszabadságnak azt nyilatkozta: "A párttagság részéről határozott igény mutatkozott arra, hogy azokban az ügyekben, amikor bizonyos személyekre és így a pártra is ráragadt a korrupciógyanú bélyege, a lehető leggyorsabban el tudjunk járni. Gyorsan, hatékonyan és igazságosan".

A Magyar Nemzet arról ír, hogy újabb állami cégnél tartanak felülvizsgálatot a Magyar Fejlesztési Bank revizorai. Az ellenőrzés mellett a Mehib Zrt.-nél teljes vezércsere történt, így megszűnt Csillag István elnöki posztja is. Eközben az MFB Brüsszeli külképviselője, a drága bútorokhoz és szőnyegekhez vonzódó havi hárommillió forintos fizetéssel rendelkező Palicskó Csaba váratlanul elfogadta a bank új vezetésének ajánlatát, és közös megegyezéssel távozik a pénzintézettől.

A 2-es metró járművezetőit, segédvezetőit és műszaki személyzetét képviselő Fővárosi Közlekedési Dolgozók Demokratikus Szakszervezete szerint az Alstom típusvizsgán megbukott metrószerelvénye jelenleg nem állítható biztonságosan üzembe - közli az Index. Jáger istván, a szervezet elnöke úgy véli, hogy a közlekedési hatóság által felsorolt számtalan hiba mellett például az utasok biztonságát veszélyezteti az is, hogy a két kocsi között akkora lyuk van, hogy egy utas bármikor beeshet oda.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nettó 5,2 milliárd forintért adott el az Audi Hungaria Motor Kft.-nek egy állami tulajdonban és a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében lévő mintegy kétszáz hektáros győri területet - írja a Napi Gazdaság. Az autógyár nem nyilatkozott arról, mit akar kezdeni a korábbi 1,7 millió négyzetméteres telephelye szomszédságában álló földterülettel. Révi Zsolt, Győr főépítésze elmondta, beépíthető belterületté nyilvánítják az ingatlant. Ondot okozhat, hogy ez Natura 2000-terület és így védettséget élvez - a változást Brüsszelnek kell jóváhagynia.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy az energiabeszerzést még esetlegesen oldják meg a kis- és középvállalkozások, a BellResearch felmérése szerint nem ritka, hogy a döntést nem a legilletékesebb munkatárs hozza meg ebben a kérdésben. A szolgáltatóváltást mintegy 80-90 százalékban határozza meg az ár, de szerepe van benne a fogyasztói elégedettségnek is. Ha a szolgáltató csak négyes osztályzatot kap a teljesítményére, számíthat rá, hogy az ügyfele akár csekély árkedvezményért cserébe is hátat fordít neki.

A portfolio.hu arról ír, hogy az amerikai jegybank a pénznyomtatás folytatásával elő fogja idézni a teljes összeomlást, ugyanis alulbecsüli a gazdaság teljesítőképességét - nyilatkozta a CNBC-nek a legendás befektető, Marc Faber. A The Gloom, Boom and Doom tőzsdei hírleveleket jegyző Faber hozzátette, akik osztják pesszimista véleményét, azok kötvények helyett inkább részvényeket tartsanak befektetési portfólióikban.