Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Budai Gyula hangfelvételeket mutatott be Sukoró-ügyben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Két olyan hangfelvételt adott át Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerdán az ügyészségnek, amely szerinte egyértelműen azt bizonyítja, hogy a sukorói telekcsere-szerződés ügyében \"központi kormányzati utasításra történtek a dolgok\".

Budai Gyula a Központi Nyomozó Főügyészség előtt tartott sajtótájékoztatóján azt mondta: a birtokában lévő CD-k - amelyek két vagyontanácsülésről készültek - azt támasztják alá, hogy Sukorót illetően "kormányzati megrendelésre történtek a dolgok, a telekcsere központi utasításra történt".

Az értékbecslést érintően pedig olyan döntés született, amellyel a pilisi és az albertirsai ingatlanokat felül-, míg a sukorói területet alulértékelték. Két értékbecslés készült, az értékek között pedig elég jelentős eltérés van - tette hozzá.

Az egyik felvételről szólva a miniszterelnöki megbízott megjegyezte, amikor az ingatlanok értékbecsléséről van szó, akkor Tátrai Miklósnak, a vagyonkezelő korábbi elnökének utasítására körülbelül nyolc percre kikapcsolják a hangrögzítőt. Ez azt igazolja - folytatta -, hogy egy olyan értékbecslést terjesztettek a vagyontanács elé, amely valótlan tartalmú volt.

Budai Gyula kérdésre azt mondta: az értékbecslésről tudnia kellett Gyurcsány Ferencnek és Bajnai Gordonnak is. A nevük a felvételen nem szerepel.

A két CD tartalmát azért nem hozták nyilvánosságra, mert az a nyomozás érdekeit veszélyeztetné - indokolta a politikus.

Hanganyag: Szabó Gergõ