eur:
394.38
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kiderült, mennyibe kerül a tűzijáték, és miből lesz az ország tortája

Egy szombathelyi vállalkozás ingyen vállalta az augusztus 20-i budapesti tűzijáték megrendezését - jelentette be a kormányszóvivő. Nagy Anna elmondta, az államalapítás ünnepére egy veresegyházi cukrász elkészítette az Ország Tortáját, amely idén szilvagombócból lesz.

Az árvízi károkat, és a károsultak megsegítését tartotta leginkább szem előtt a kormány az augusztus 20-i ünnepségsorozat szervezésekor. A kormányszóvivő elmondta, nincs most szükség nagy ünneplésre, így több pénz juthat az észak-magyarországi árvizek elszenvedőinek kártalanítására.

Nagy Anna bejelentette, ettől függetlenül nem marad el az ilyenkor szokásos fővárosi tűzijáték, de arra a kormány nem fordít pénzt, ugyanis egy szombathelyi cég ingyen vállalta a lebonyolítást. Farkas Mihály, a Kopula 96 Kft. tulajdonosa örül, hogy ezáltal is több pénz jut a károsultaknak.

Három uszályról lőjük fel a rakétákat, nem a hidakról és a Citadelláról. A látvány semmivel sem marad el a korábbiaktól, sőt, összefogottabb és tervezettebb lesz, mint az eddigiek - mondta el Farkas Mihály.

A tájékoztatón bemutatták az Ország Születésnapi Tortáját is. Ennek a tavalyi szatmári szilva után idén is a szilva a főalkotóelem - mondta Nagy Anna kormányszóvivő. A zsűri döntése alapján 2010-ben Magyarország Tortája a Szilvagombóc Torta. A különlegességet Sulyán Katalin veresegyházi cukrász álmodta meg, és készítette el - közölte a kormányszóvivő.

A sütemény receptjét a napokban küldik ki több száz cukrászdába, és augusztus 20-tól az ország több pontján is lehet majd kapni, de egy ezerszeletes torta várja majd az érdeklődőket a Kossuth téren is 20-án, sőt, az államalapítás ünnepén 500 árvízkárosult gyermek is Budapestre érkezik, akiket egy-egy szelet torta mellett különböző programok is várnak.

Hivatalos dala is lesz az idei augusztus 20-i ünnepségnek. Az Összefogás dalát Sylvester Levay, Amerikában élő magyar származású zeneszerző, egyebek mellett az Elisabeth és a Mozart című musicalek szerzője írta Los Angelesben, 1991-ben.

Éreztem, hogy ennek a dalnak különös karakterisztikája volt. Nem adtam oda senkinek, hogy énekelje cd-re, hanem elzártam egy fiókba. Ennek nagyon örülök, mert ez a lehetőség mutatta meg, hogy a dalnak eddig kellett várnia - mondta el a zeneszerző.

A dalt több mint 10 magyar zenész és előadóművész énekelte fel egy lemezre, és videoklip is készült belőle.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×