Fokozott ellenőrzés a Margitszigeten az úszó Eb alatt

Infostart
2010. augusztus 3. 18:00
Fokozott ellenőrzést tart a Margitszigeten a Fővárosi Közterület-felügyelet az úszó Európa-bajnokság alatt - közölte az InfoRádióval Libor Zoltán szolgálati osztályvezetője. Elmondta, hogy kiemelten ellenőrzik a közterület használat szabályainak betartását, a behajtási hozzájárulások meglétét, valamint fokozott figyelmet fordítanak az engedély nélküli árusítás megelőzésére.

A Fővárosi Közterület-felügyelet az úszó Eb zavartalan lebonyolítása érdekében augusztus 4-étől fokozott közterületi jelenléttel látja el feladatát a Margitszigeten - közölte az osztályvezető.

Kifejtette: a Margitsziget kiemelten védett zöldterület, ezért járművel, kerékpárral csak a zöldfelületek erre a célra kijelölt útjain lehet közlekedni, tilos behajtani vagy beállni gyepfelületre, parkosított területre gépkocsival vagy más járművel, nem szabad a zöldterületen, kútnál járművet vagy szennyezett tárgyat mosni, sőt tilos a szökőkutakban, tavakban fürdeni vagy azok vizébe lépni.

Fokozott figyelmet fordítanak az engedély nélküli árusítások megelőzésére, a Margitszigeten csak az a kereskedő árusíthat, akinek van a közterület kereskedelmi célú igénybevételéhez kiadott hozzájárulása, az adott termékekre előírt hatósági engedélyekkel rendelkezik és az árusítás helyén nevét és székhelyét feltünteti - emelte ki Libor Zoltán.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a parkokban és más zöldterületen labdázni csak az arra kijelölt helyen és mások testi épségére figyelemmel lehet. Kutyát csak pórázon szabad vezetni (kivéve a kijelölt kutyasétáltató, illetve kutyafuttató helyeket), a kutyaürülék összegyűjtése pedig a gazda kötelessége. A játszóterekre sem lehet állatot bevinni és ott dohányozni is tilos.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást