eur:
395.78
usd:
372.66
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Összekapcsolná a kormány a lakástámogatásokat a gyermekvállalással is

Összekapcsolná a kormány a lakástámogatásokat a gyermekvállalással, a jövedelemadózással, az energiahatékonysággal, a minőségi és legális építéssel - derül ki az Új Széchenyi Terv vitairatából. A munkaanyag a devizahitelezés helyett a forint jelzáloghitelezést részesíti előnyben. A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján is olvasható 200 oldalas dokumentum szerint a lakásügyeknek évente 375 milliárd forint költségvetési forrásra - a GDP 1,5 százalékára - lenne szüksége: ezt a szintet fokozatosan több év alatt kell elérni.

A program a bérlakások bérleti díjának megfizetését az adómentes béren kívüli juttatásokhoz kapcsolná. A meglévő lakástakarék-pénztári konstrukciókat olyan termékkel egészítenék ki, amely a szülőknek lehetőséget adna, hogy a gyermekük iskolai évei alatt előtakarékossággal összegyűjtött összeget új építésű bérlakásokkal kapcsolatos bérleti jog 3-4 évre történő megváltására is fel tudják használni. A közhasznú bérlakás-építésbe invesztáló befektető társasági adókezdeményben részesülne. Az Új Széchenyi Terv az újlakás-építés mennyiségét fokozatosan évi 40-50 ezerre emelné.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×