Tanúként hallgatja ki a rendőrség Demszky Gábort - lapszemle

Infostart
2010. július 27. 07:07
A Magyar Nemzet értesülése szerint főpolgármestersége huszadik évében elértek Demszky Gáborhoz az önkormányzat cégeinél zajló nyomozások szálai: az SZDSZ-tagságát a nyáron megszüntető politikust kedden délelőtt a Főkert Zrt. ügyeiben a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói hallgatják ki tanúként.

A lap úgy tudja, hogy a 2010. június 7-én hűtlen kezelés megalapozott gyanújával, ismeretlen tettes ellen elrendelt büntetőeljárásban a BRFK gazdaságvédelmi főosztályának rendőrei elsősorban a fővárosi cég tevékenységéről, szerződéseiről, a közszolgáltató tulajdonában álló gazdasági társaságokról és a főváros által átadott pénzek felhasználásáról faggatják majd Demszkyt. A főpolgármester kihallgatásán feltehetően az is téma lesz, hogy a Főkert és leányvállalatai kezelésében lévő ingatlanok milyen módon kerültek ki az önkormányzat tulajdonából.

A Népszabadság szerint az újautó-értékesítés jelentős visszaesése miatt a biztosítók új konstrukcióban és módszerekkel igyekeznek eladni cascotermékeiket. Az eddiginél nagyobb figyelmet kap az év végi kötelezőkampány és a használt járművek piaca is.

Az Index azt írja, hogy egymásnak ellentmondó információk jelentek meg a Magyarországon forgató Anthony Hopkins rosszullétéről. Az biztos, hogy mentőt hívtak hozzá, de az Állami Egészségügyi Központba végül nem érkezett meg. Kérdés, hogy egyáltalán szükség lesz-e kórházi kezelésre.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy az energiaipari beruházók a szélparkok létesítésére kiírandó új tenderre várnak. Az országban 300 megawattnyi beépített szélkapacitás működik, 1.100 megawattnyira érkezett ajánlat a szakminisztérium (NFM) által visszavont tenderre, és további 700-800 megawattnyi lenne telepíthető a kiadott szakengedélyek alapján. Az NFM szerint is kellenek a szélerőművek, de az újonnan létesülőknek a kormány fejlesztéspolitikai céljait kell segíteniük.

A Pénzcentrum.hu arról tudósít, hogy az Európai Unió statisztikai hivatala összegyűjtötte, mennyi a minimálbér Európa egyes országaiban. Nem meglepő módon Luxemburgban a legmagasabb, Bulgáriában a legkevesebb a munkavállalóknak fizethető legalacsonyabb bér.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást