Még éveket kell várni a teljes M0-ás körgyűrű megépítésére

Infostart
2010. július 27. 19:17
2013-ig el kell készülnie a 10-es és a 11-es főutat összekötő szakasznak, teljessé azonban csak a 2014-ben kezdődő hétéves uniós költségvetési időszakban válhat az M0-ás körgyűrű - mondta az InfoRádiónak az infrastruktúráért felelős államtitkár. Völner Pál nem tartja elképzelhetetlennek az alternatív megoldásokat sem.

A 10-es és a 11-es főutat összekötő szakasz várhatóan 2013-ra elkészül, de a 10-es és az 1-es számú főút továbbra is problémás, vagyis három év múlva még nem lesz teljes a M0-ás körgyűrű - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára.

Völner Pál szerint a baj az, hogy az erőforrások nagy részét lekötötték, de mindenképpen megoldást kell találni arra, hogy azoknak, akik Budapesten keresztül tudnak csak eljutni valahova, lehetőségük legyen, hogy el tudják kerülni a főváros forgalmát. Hozzátette: a körgyűrű bezárása csak a 2014-től kezdődő időszakra fog esni.

Úgy véli, az alagutas módszer lenne a legkedvezőbb, de figyelembe kell venni, hogy ez nagyságrendekkel nagyobb kiadásokkal jár, márpedig a költségvetés helyzete nem teszi lehetővé az azonnali megvalósítást.

Völner Pál hangsúlyozta: még mindig vizsgálnak többféle lehetőséget, például a Zsámbéki-medencétől Szlovákia felé tartó útszakasz megépítését, ami a 6-os úttal összekötné a térséget.

Azt a megoldást kell választanunk, ami a hamarabb megvalósítható - mondta az államtitkár.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást