Levélben és interneten is lehet jelentkezni pótfelvételire

Infostart
2010. július 27. 14:10
Augusztus 10-ig lehet jelentkezni a pótfelvételire az Oktatási Hivatalnál. Levélben és az interneten is el lehet küldeni a pótfelvételihez szükséges jelentkezési lapot.

Két hetük maradt a pótfelvételire azon diákoknak, akiknek nem sikerült egyik egyetemre vagy főiskolára sem felvételt nyerniük. A szeptemberben kezdődő tanévre egyelőre több mint 42 ezer diákot nem vettek fel a 140 ezer jelentkező közül.

Összesen 479 szak közül lehet választani. Ebből 159 alapképzés, hat egységes, osztatlan képzés, 254 mesterképzés és 60 felsőfokú szakképzés. Pótfelvételi esetén csak egy felsőoktatási intézmény egyetlen képzését jelölhetik meg a tanulók.

Érdemes tudni, hogy a pótfelvételin a ponthatárokat ugyanott húzzák meg, mint az elsőkörös felvételin, tehát ez a lehetőség azokat érinti, akik a pótfelvételi lapon megjelölt képzésre nem jelentkeztek, vagy korábban más területre jelentkeztek és ott nem nyertek felvételt.

A jelentkezési lapokat levélben augusztus 10-ig kell elküldeni az Oktatási Hivatalba. Van mód azonban az elektronikus úton történő ügyintézésre is. A pótfelvételihez szükséges jelentkezési lapot interneten is eljuttathatja a továbbtanulni vágyó. A dokumentum elérhető az Educatio Kft. ügyfélszolgálatán és a felsőoktatási intézményekben. A pótfelvételiről a www.felvi.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást