Készülődnek a rendőrök a hungaroringi versenyhétvégére

Infostart
2010. július 27. 18:30
Másfél ezer rendőr biztosítja a Formula-1-e Magyar Nagydíjat Mogyoródon a hétvégén. A rendőrség csütörtökön kezdődő forgalomváltozásokra és torlódásokra hívja fel a figyelmet, valamint arra, hogy az érintett útszakaszokon és autópályán sebességmérésre is számítani lehet.

Összesen ezerötszáz rendőr dolgozik majd a Hungaroring környékén az idei Formula-1-es Magyar Nagydíj ideje alatt. A magyar egyenruhások munkáját lengyel, román és osztrák kollégák segítik, akik elsősorban a külföldi vendégek problémáinak kezelését végzik majd - mondta az InfoRádiónak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A bűnmegelőzésen kívül a - lovas, kutyás, motoros, gyalogos és gépkocsizó - rendőrök legfontosabb feladata a folyamatos közlekedés biztosítása lesz. Beluzsárné Belicza Andrea hozzátéve: a mogyoródi pálya környékén és az oda vezető utakon csütörtöktől megállási tilalom lesz érvényben, a szabálytalanul parkoló járműveket pedig a rendőrség elszállíttatja.

A szóvivő elmondta: a tavalyi versenyhétvégén 21 esetben közlekedési vétség, két esetben pedig tiltott kéjelgés miatt indítottak eljárást. A rendőrök három körözöttet fogtak el, négy embert pedig bűncselekmény elkövetése közben értek tetten.

A parkolók környékén, ahogy korábban, most is fokozott lesz a rendőri jelenlét; autófeltörés vagy -lopás az utóbbi években nem történt a Magyar Nagydíj idején.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást