Bakondi György: Készül a katasztrófavédelmi törvénycsomag

Infostart
2010. július 17. 10:28
Egy önálló programot indít a kormány a középületekben keletkezett árvízkárok helyreállítására - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója. Bakondi György hozzátette: ősszel megszülethet egy, a katasztrófavédelmi rendszert érintő törvénycsomag

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ötmilliárd forint értékű önálló programot indít a kormány az árvízben megsérült közösségi épületek felújítására - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az 2000-ben alakult Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, aki hozzátette: a programot Pintér Sándor belügyminiszter koordinálja.

A lakosság széles rétegeit kiszolgáló intézményekről van szó: óvodákról, bölcsődékről, iskolákról, kórházakról. Bakondi György hangsúlyozta: nemcsak a károk rendbehozataláról van szó, hanem egy, a régióra jellemző egységes arculat kialakításáról is, neves építészekkel.

Kiemelte, hogy az árvíz során egy kötelező önkormányzati feladatot ellátó épület sem semmisült meg.

A főigazgató elmondta azt is, hogy ősszel megszülethet egy, a katasztrófavédelmi rendszert érintő törvénycsomag, amellyel lehetővé válik, hogy a már 10 éve fennálló szabályozásokat átalakítsák. Cél a hatékonyság növelése, és az, hogy határozottabbá tegyék a rendszer működését.

Bakondi György elmondta: már elkezdték kezelni a létszámhiányt a katasztrófavédelemnél többek között úgy, hogy megkeresték azokat, akik elvégezték a Rendőrtiszti Főiskola katasztrófavédelmi szakát, de diploma után nem tudtak a szakmában elhelyezkedni.

Hanganyag: Hlavay Richárd


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Bakondi György 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Bakondi György 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást