Szijjártó Péter: A Fidesz rajtra készen várja a kampányidőszakot

Infostart
2010. július 16. 08:00
A miniszterelnök szóvivője szerint a parlamenti választásokon kinyilvánított népakarat érvényesülhet az október 3-ra kiírt önkormányzati választáson is. Szijjártó Péter az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: a Fidesz már rajtra készen várja az eddigieknél rövidebbre szabott kampányidőszakot.

Már készül a Fidesz az önkormányzati választásokra, hiszen az erre vonatkozó törvény módosítása az eddigiektől eltérő felkészülést igényel. Más határidőkkel, másképpen kell például kopogtatócédulákat gyűjteni, mint korábban - közölte a miniszterelnöki szóvivő.

Szijjártó Péter hozzátette: a párt Kósa Lajos személyében már kiválasztotta azt az elnökségi tagot, aki a kampányt koordinálja és vezeti majd.

Az országos választmány legutóbbi ülésén döntött a főpolgármester-jelöltről, a megyei közgyűlési listák előterjesztéséről, a városokban és kisebb településeken szintén adottak a polgármester-, illetve képviselő-jelöltek. Tehát a Fidesz rajtra készen várta, hogy a köztársasági elnök kijelölje a választás időpontját - sorolta a szóvivő.

A mostani önkormányzati választásra sikerült az emberek régi igényét kielégíteni, hogy rövidebb legyen a kampány - mondta Szijjártó Péter, aki azt is megjegyezte, hogy ezt már korábban is szerették volna elérni, de a parlamenti többség mindig megakadályozta a megvalósítást.

A szóvivő úgy vélekedett, hogy a helyhatósági választás időpontja amúgy is rövidebb kampányra ad lehetőséget, hiszen a nyári szünetnek szeptember elején lesz vége, így csupán egy hónap marad, amikor érdemben kampányról lehet beszélni.

Szijjártó Péter szerint a mostani választásnak az a tétje, hogy a nemzeti együttműködés rendszerének felépítése helyi szinteken is sikerüljön, és a parlamenti választáson kinyilvánított népakaratnak folytatása legyen az október 3-i szavazás eredménye.

Hanganyag: Ignáth Márk


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást