Orbán Viktor ezért nevezte ki Pintér Sándort belügyminiszterré

InfoRádió / MTI
2010. július 16. 14:39
Orbán Viktor azzal indokolta Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezését, hogy ezzel is világossá tegye, nincs idő soha ki nem próbált emberekre, módszerekre, továbbá felkészülésre, kísérletezésre, hanem szükség van a stabilitásra - erről a kormányfő a Belügyminisztériumban tartott állománygyűlésen beszélt pénteken.

Orbán Viktor azt mondta: tapasztalt, sikeres és a rendőrök által is respektált miniszterre volt szükség. "Ki is fogok mellette tartani végig, amíg az önök teljesítménye egyébként indokolja ezt" - mondta a rendőröknek a miniszterelnök. Hozzátette: Pintér Sándor szabad kezet kapott, még azokat a személyi döntéseit is elfogadta, amelyeknél esetleg más megoldás is szóba kerülhetett volna.

Mint mondta, az elmúlt években állandó átalakulás volt a rendőrségnél, más-más minisztériumhoz, más-más miniszter vezetése alá kerültek a rendőrök, ennek eredményeképpen képtelenek voltak teljesíteni. Hozzátette: szervezeti értelemben garantálni fogja az állandóságot, mert ehhez a munkához kiszámíthatóság, biztonság kell.