Mától Béndek József irányítja a VPOP-t

Infostart
2010. július 16. 13:46
Béndek József egykori határőr parancsnok vezeti mától a Vám és Pénzügyőrséget. Elődjét, Nagy Jánost felmentette a posztjáról Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

Pénteken már értekezletet tartott az új vámparancsnok az állomány vezetőinek, így egyelőre hibába kerestük, nem tudtunk beszélni vele.

A Vám és Pénzügyőrség (VPOP) szóvivője mindenesetre megerősítette, hogy péntektől új vezetője van a szervezetnek, de interjút egyelőre ő sem adott. Azt ígérték, hogy majd jövő héten sajtótájékoztatót tartanak.

Az egykori határőrparancsnokot hétfőn vették vissza a rendőrség állományába. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter csütörtökön nevezte ki Béndek Józsefet parancsnoknak, és egyúttal felmentette tisztségéből Nagy János korábbi vezetőt.

Lapinformációk szerint azonban az egykori határőr parancsnok nem sokáig vezeti majd a VPOP-t, mivel az 2011. január elsejéig összeolvad az APEH-hel, az összevont szervezet élére pedig Vida Ildikó, az adóhatóság elnöke kerül. Szintén lapinformáció, hogy nem teljesen váltják majd le a mostani vezetőt, hiszen helyet kínáltak neki a testület elnökhelyetteseként.

Vida Ildikót egyébként nemrég nevezte ki a gazdasági miniszter az adóhivatal élére, majd egy július elején született kormányhatározattal kormánybiztossá nevezeték ki, hogy előkészítse a VPOP és az APEH egyesítését.

A Népszava írása szerint az országos vámparancsnok szakmai helyettese Szabó Zsolt, míg a bűnügyi terület vezetője Sors László lett. Az erről szóló okiratokat a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön, személyesen adta át az érintetteknek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kálló Izabella összefoglalója
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást