Lesz-e még ilyen hőség a nyáron?

Infostart
2010. július 16. 11:23
Szombat estére eléri a hidegfront Magyarországot, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hevesebb zárporok és jégeső is várható. Tartós meleg már nem várható, az időjárás változékonyra fordul.

A közeledő hidegfront előtt jóval melegebb levegő áramlik Magyarország felé, ezért egy ideig még kánikulára kell számítani - közölte az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Török László az InfoRádiónak elmondta: az igen lassan mozgó front szombaton kora estére éri el hazánkat, és vasárnap át is vonul az ország fölött.

Ezen a napon kettősség lesz érezhető az időjárásban: északnyugaton jóval hűvösebbre fordul az idő, délutánra csupán 25-27 Celsius fokig melegszik a levegő.

Keleten, illetve délkeleten viszont még marad a hőség, a Tiszántúlon bőven harminc fok fölött marad a hőmérséklet - jelezte a meteorológus.

A várható csapadék mennyiségéről és minőségéről a szakember úgy nyilatkozott: záporokra, zivatarokra, sőt, jégesőre kell számítani. Ez azonban nem érvényes az egész országra, de lesznek olyan területek, ahol sok eső hullhat - fűzte hozzá.

A jövő heti kilátásokról Török László azt mondta: eleinte a hidegfront utáni helyzetnek megfelelően alakul az időjárás, ez azonban nem jelent komoly lehűlést, 25-30 Celsius fok között lesz a hőmérséklet.

A hét második felében újra visszatér a kánikula, viszont a nagy meleg nem marad sokáig, mert a jövő hét végén ismét hidegfront ér Magyarország fölé.

Mindez azt jelenti, hogy változékonyabbra fordul az időjárás, nem lesznek a korábbihoz hasonló tartósan hideg vagy forró időszakok - jósolta a meteorológus.

Hanganyag: Kálló izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást