Nem mond le bekiabálása miatt a Jobbik politikusa

Infostart
2010. július 13. 18:22
A Fidesz felszólította a jobbikos Novák Elődöt, hogy mondjon le parlamenti mandátumáról. A radikális párt képviselője a hétfői plenáris ülésen kiabálta egy fideszesnek, hogy "Lógjon!". Novák Előd nem mond le, mert szerinte a megjegyzése kétértelmű volt, és félre is értették.

A Fidesz szerint elfogadhatatlan a Jobbik politizálási stílusa. Ágh Péter kormánypárti képviselő felidézte, hogy korábban a radikális párt egyik politikusa azt mondta egy fideszes képviselőtársának, hogy "majd a folyosón megbeszéljük!", a parlament hétfői plenáris ülésén pedig Novák Előd kiabálta be, hogy "Lógjon!". Ágh Péter azt mondta, korábban egy fideszes képviselő, Arnóth Sándor is azonnal lemondott a parlamenti mandátumáról egy hasonló bekiabálásáért.

"A Fidesz azt javasolja Novák Elődnek, hogy azonnal mondjon le a mandátumáról, és viselje a kijelentésének következményeit" - mondta Ágh Péter.

Novák Előd azonban nem mond le a mandátumáról. A politikus a távirati irodának azt mondta, a Lógjon! humoros és kétértelmű kijelentés volt. Kifejtette, hogy éppen akkor Meggyes Tamás esztergomi polgármester mentelmi jogának felfüggesztéséről szavazott az Országgyűlés, ő pedig mindezt úgy értette, hogy "a mentelmi jog függesztődjék fel, azaz lógjon!".

Novák Elődöt ennél sokkal jobban sérti, hogy képviselők telefonálnak az ülésteremben, nem jelennek meg a plenáris üléseken vagy farmert viselnek a Parlamentben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást