Mesterházy: Hatékonyabbá kell tenni az MSZP működését

Infostart
2010. július 13. 20:05
Markáns, karakteres politizálást ígér az MSZP új elnöke. Mesterházy Attila az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy hatékonyabbá kell tenni a párt működési mechanizmusát.

Öt pillér mentén szervezi az MSZP politikáját a párt hétvégén megválasztott elnöke. Mesterházy Attila az InfoRádió Aréna című műsorában közölte: ezek közé tartozik a modernizáció képviselete, a fenntartható fejlődés igénye és a teljes foglalkoztatottság megteremtése mint célkitűzés. Emellett fontosnak tartja a társadalmi különbségek csökkentését, a társadalmi mobilitás elősegítését az esélyegyenlőség megteremtése révén, továbbá a demokrácia és a szabadság védelmét.

A munkájukból élők, az elesettek és a kiszolgáltatott csoportok védelme az MSZP elsőszámú feladata - tette hozzá a szocialisták parlamenti frakcióvezetője, aki szerint markáns, karakteres politikát kell folytatni.

Mesterházy Attila szólt arról is, hogy 21 pontban foglalta össze, hogy a párt újjászervezése szempontjából mi a fontos, milyen tartalmi és szervezeti irányt kell követni.

A pártelnök szerint hatékonyabbá kell tenni az MSZP működési mechanizmusát. Felgyorsult világ, a Fidesz "kíméletlen hatalmi gépezetet hozott létre", így felkészültnek kell lenni, fontos a hatékonyabb kommunikáció és az érthetőbb nyelvezet megkövetelése - mondta Mesterházy Attila.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást