Kinek adjon tanácsot az MSZP?

Infostart
2010. július 13. 05:45
Megkezdődött a harc Budapest ellenzéki szavazóiért. Molnár Zsolt, az MSZP budapesti kampányfőnöke megkérte Jávor Benedeket, az LMP főpolgármester-jelöltjét, hogy lépjen vissza. Jávor Benedek szerint a szocialistáknak a saját jelöltjükkel kellene foglalkozniuk.

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti kampányfőnöke úgy fogalmazott: a szocialisták szomorúan vették tudomásul, hogy az LMP nem az együttműködést választotta, hanem önálló jelölttel indulnak neki a főpolgármester-választásnak, ám a problémát inkább abban látják, hogy a párt képviselői arról beszéltek, hogy elkerülhetetlen, hogy Tarlós István nyerje a főpolgármester-választást.

"Arra kérjük az LMP vezetését, hogy ne csapják be a budapesti választókat. Jávor Benedek, az LMP főpolgármester-jelöltje lépjen vissza Tarlós István javára, és tegye lehetővé, hogy a budapestiek eldönthessék, milyen alternatívát szánnak Budapestnek" - mondta Molnár Zsolt, aki újságírói kérdésre válaszolva úgy vélte: Horváth Csabának reális esélye van a főpolgármester-választáson.

Jávor Benedek, az LMP főpolgármester-jelöltje szerint a szocialistáknak saját jelöltjüknek kellene tanácsokat adniuk. "Ha Molnár Zsolt annyira tanácsokat akar adni, tegye ezt a saját jelöltjükkel, hogy ne nyilatkozzon olyan légből kapott és teljesen megalapozatlan dolgokat, mint például az ingyenes BKV javaslata. Sokkal jobban járna a szocialista párt, ha arra koncentrálna, hogy saját magát ne tegyék nevetségessé, és a saját jelöltjét építse föl, mint hogy egy másik autonóm, független párt munkájába és döntéseibe próbál beleszólni".

A parlamenti pártok közül a Fidesz Tarlós Istvánt, az MSZP Horváth Csabát, a Jobbik Staudt Gábort, az LMP pedig az imént hallott Jávor Benedeket indítja ősszel a főpolgármesteri tisztségért.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást