Mesterházy: "Bizonyos kérdésekhez alázatosan kell hozzáállni"

Infostart
2010. június 24. 06:08
Az MSZP nem Schmitt Pál, hanem a saját köztársasági elnökjelöltje, Balogh András mellett voksol - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt parlamenti frakciójának vezetője. Mesterházy Attila ugyanakkor úgy véli: a Fidesz a kétharmados többséggel még az első fordulóban megválasztja Schmitt Pált államfőnek.

Az MSZP saját jelöltje, Balogh András történész mellett voksol majd, nem támogatja a Fidesz-KDNP jelöltjét, Schmitt Pált - mondta a párt parlamenti frakciójának vezetője az InfoRádió Aréna című műsorában.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: mivel a professzor jelölését a párt kongresszusán mindenki támogatta, fel sem merül, hogy akadna olyan szocialista, aki másra adja a szavazatát, így az sem, hogy kötelező szavazást rendeljenek el.

A politikus úgy véli: a kétharmados többség birtokában a Fidesz-KDNP várhatóan már az első körben megválasztja saját jelöltjét, Schmitt Pált. Megjegyezte azonban, hogy jelzésértékű lenne, ha az Országgyűlés jelenlegi elnöke nem kapna meg minden kormánypárti voksot.

Alázatosan

Mesterházy Attila állítja: nem meglepő, és tudomásul kell venni, hogy az emberek mostanában kevésbé nyitottak a szocialisták üzeneteire, hiszen csak nemrég estek túl egy nagy választási vereségen. Ilyenkor általában érvényesül a győzteshez húzás elve is: a legtöbben úgy gondolják, érdemes adni egy esélyt az új kabinetnek.

A frakcióvezető szerint éppen emiatt bizonyos kérdésekhez alázatosan kell hozzáállniuk, mivel ha nem így tesznek, könnyen a fejükhöz vághatják a kérdést: nyolcévnyi kormányzás alatt ők mit tettek?

A politikus megjegyezte: az ezt firtató kérdéseket évekig hallgathatják a szocialisták, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az ország jövőéért most már a kétharmados többséggel rendelkező Fidesz-kormány felelős.

Hanganyag: ExterdeTibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Aréna 1 - Mesterházy Attila
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Aréna 2 - Mesterházy Attila
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást