Újabb utakat zártak le a vihar miatt

InfoRádió / MTI
2010. június 21. 17:25
Vízátfolyások miatt teljes szélességében lezárták a 6-os utat Bonyhád és a siófoki elágazó között. Sár- és iszapfolyás miatt lezárták az utat Cserháthaláp és Terény között, ezzel már hat olyan szakasz van Nógrád megyében, ahol a vihar következményeként nem lehet közlekedni.

A nap folyamán lehullott nagy mennyiségű csapadék miatt járhatatlan a 6-os főút Bonyhád és a siófoki elágazó között, a forgalom jelenleg áll - mondta Farkas Kinga, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nógrád megyében már hat olyan szakasz van, ahol a vihar következményeként nem lehet közlekedni. Nem járható a Szarvasgede és Jobbágyi, a Nógrádszakál és Litke közötti út, valamint a Szécsény és Pösténypuszta közötti bekötőút. Nem lehet közlekedni Szarvasgede és Csécse között, s a Csécsét a 21. számú főúttal összekötő szakaszon sem.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint továbbra is félpályás útlezárás van érvényben Hasznos és Mátrakeresztes között, ahol beszakadt az útburkolat.

Sátoraljaújhely belterületén lezárták a 37-es számú főutat belvíz miatt hétfő délután fél négykor.

A közútkezelő társaság ügyeletének tájékoztatása szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Pálháza és Kishuta közötti bekötő út egy szakaszát is lezárták vízátfolyás miatt.

Ugyanakkor Tiszalúc és Tiszadob között ismét helyreállították a tiszai pontonhidat, így az átkelés ismét zavartalan hétfő délutántól.

Megközelíthetetlen települések

Vízátfolyások miatt közúton megközelíthetetlen Csibrák, továbbá lezárták a Kurd és Gyulaj közötti utat Tolna megyében - közölte a katasztrófavédelem hétfőn az MTI-vel.

Csibrákon két idős embert kellett kimenteni a Vöröshadsereg utcai lakóházából, amelyet körbevett a víz, Bonyhád-Majoson tucatnyi ház került víz alá - tette hozzá a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Szilasi Lajos arról számolt be, hogy több településen - Kisdorogon, Nagymányokon, Kétyen, Kakasdon - házakat, utcákat öntött el a víz, miután Bonyhád és Dombóvár térségében hétfőn csaknem száz milliméter csapadék hullott.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást